Keuken 7 Decor 7,5

Comfort 7 Service 6

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7,5

De meerderheid van het restaurantpubliek wil geen moeilijk gedoe en geeft de voorkeur aan een herkenbaar potje, opgediend tegen een verteerbare prijs. Dat is meteen ook de basis van het succes van het Leuvense restaurant Tr3sluxe. De eigenaar Johan Van Vlierden stamt uit een lokale broodjeshuisdynastie. Hij liet de krabsalade en smos achter zich en werkte zich op tot een verdienstelijke kok, die in staat is om met verse producten herkenbare gerechten te bereiden. Met zijn nieuwe eethuis Tr3s mikt hij op een breed publiek : op de begane grond en de open tussenverdieping vind je Tr3ssimple, een cosy aperitief- en foodbar met een eigen kaart voor de snelle, informele hap. De dagschotel kost er 9 euro. Boven aan de oude, houten trap wacht Tr3sluxe, een restaurant met aantrekkelijk geprijsde menu’s (37 en 40 euro). De zeven gerechten van de minispijskaart fungeren ook in de menu’s. Alles in de eetzaal is wit. Via een nis in de muur heeft men een doorkijk naar de minikeuken en drie hardwerkende koks.

Er wordt klassiek gekokkereld, dus regeren boter en room. Wij kwamen op een drukke avond, werden aanvankelijk vriendelijk bediend door jong personeel en later minder relax door een licht gestreste bazin. Wij aten het driegangenmenu met keuze van hoofdgerecht (37 euro) en ontdekten dat lieden met haast in Tr3sluxe op het verkeerde adres zijn. Wij kozen voor aangepaste wijnen, 5 euro het glas. Een Griekse Sigalas, Asirtiko & Athiri of een Primitivo Fellini : het waren stuk voor stuk wijnen van uitstekende kwaliteit. Het voorgerecht was op het vel gebakken zeebaars met saus van Taggaische olijven en gestoofde kerstomaat. Hazenrug verscheen met zalf van kastanjes, saus met parfum van kruidnagel en jeneverbes en aardappelclafoutis. Aan de andere kant van de tafel was er in de boter gebakken tongschar met mousseline van aardappel, roomsaus met kervel en bospaddenstoelen.

Afsluiten deden wij met in boter en suiker gebakken ananas met mangocoulis en vanille-ijs. Alles was ouderwets lekker !

Tr3ssimple

en Tr3sluxe

Muntstraat 20

3000 Leuven

016 20 53 35

www.tr3s.be

Tr3sluxe is zondag

gesloten

Johans grootmoeder begon in 1966 met een broodjeszaak in de Muntstraat. Zijn ouders en ook Johan en zijn vrouw Edith Demeyer belegden er broodjes. In 2000 bouwden de twee de zaak om tot de Eetplaneet en op de borden kwamen pastabereidingen en wokgerechten. Toen zijn de twee met ‘home cooking’ begonnen, eerst alleen en daarna als onderaannemer bij stadskok Jeroen Meus. Van het een kwam het ander en Johan werd kok achter de schermen bij het VTM-programma ‘Meus en Vork’. Toen het programma uit de ether ging, werd Très opgestart in het vroegere eethuis Lavendel Blauw. In september verhuisden potten en pannen naar een meer commerciële locatie met een terras in de Muntstraat.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content