Voor stappers met gebrek aan tijd of conditie is in Nieuw-Zeeland een even simpele als avontuurlijke oplossing bedacht : stap in de helikopter ! Zo kun je toch genieten van de Tuatapere Hump Ridge Track, een spectaculaire route in het Fiordland National Park, Zuidereiland. Veel sportieve reizigers lopen in enkele dagen de 43 km lange tocht met schitterende uitzichten over ruige rotspartijen, diepe ravijnen, dichte bossen, bergmeren én de Te Waewae Bay, in combinatie met een wandeling over de hoogste houten wandelbrug ter wereld. De helikopter springt nu de minder fervente stapper bij, die kan zich bij de berghut laten afzetten voor de overnachting. De arrangementen worden op maat gemaakt.

Info : Tuatapere Hump Ridge Track, Tuatapere Information Centre, 31 Orawia Road, Tuatapere, Southland 9655 Aotearoa, New-Zealand, +64 3 226 67 39, www.humpridgetrack.co.nz ; www.newzealand.com

Met Blue1 naar Helsinki

Blue1, het Finse filiaal van SAS, start vanaf 29 oktober met een rechtstreekse verbinding tussen Helsinki en Brussel. Het aanbod komt bovenop de bestaande vluchten van SN Brussels Airlines en Finnair. Blue1 vliegt op vrijdag- en zondagavond heen en weer wat diverse mogelijkheden biedt voor een stedentrip naar de Finse hoofdstad of een vakantie elders in het land. Tickets voor een enkele reis zijn beschikbaar vanaf 116 euro, inclusief belastingen en toeslagen.

Info : bij de reisagent ; Blue 1, www.blue1.com ; Scandinavian Airlines, 02 643 69 00, www.flysas.com

Vreugdevuren en 940 jaar Hastings

Op diverse plaatsen in 1066 Country, in het Britse graafschap Kent, worden in het najaar vreugdevuren ontstoken. Die hebben een meer dan drie eeuwen oude traditie en herinneren aan de plannen van Guy Fawkes om in 1605 de protestantse koning James I, zijn ministers en het parlement om te brengen. Een van de meest indrukwekkende vreugdevuren is het Battle Bon-fire op zaterdagavond 4 november. Het stadje Battle is genoemd naar de locatie waar de slag tussen de Normandiërs en de Saksen plaatsvond. Nog zo’n aandoenlijk stadje is Rye, waar op 11 november het vreugdevuur wordt aangestoken. Een van de grootste evenementen dit najaar in 1066 Country vindt plaats in Hastings, waar op 14-15 oktober de 940e verjaardag van de Slag om Hastings wordt gevierd. Een duizendtal acteurs tekent er voor de spectaculairste nabootsing ooit.

Info : Visit Britain, Brand Whitlocklaan 87,

1200 Brussel, www.visitbritain.com ;

www.1066country.com ; www.visithastings.com

samenstelling Geert Van Lierde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content