Heerlijke hennep

In Bong Appétit experimenteren de redacteurs van Munchies – het culinaire luik van Vice Magazine – met wiet in de keuken. Ze vroegen daarvoor gerenommeerde chefs naar hun ultieme cannabisrecept. In de inleiding kondigen ze het tijdperk van marijuana cuisine aan. Wij beginnen voorzichtig met het recept van Sarah Hymanson en Sara Kramer, de chefs van het Midden-Oosterse restaurant Kismet in Los Angeles. In hun versie van za’atar ruilen ze de gebruikelijke kruiden in voor hennepzaad. Die zaadjes zorgen niet voor een roes, maar wel voor een eiwitrijke boost.

Heerlijke hennep

Komkommer en citrussalade voor 4

3 el hennepzaad, 3 el sesamzaad, geroosterd, 2 el gemalen sumak, 1 tl olijfolie, 8 kleine komkommers of 2 grote, 1 tl olijfolie, sap van 2 citroenen, zout, 2 mandarijnen, in partjes gesneden, 2 bloedsinaasappels, in partjes gesneden

Maak de za’atar door de hennep- en sesamzaadjes te mengen met de sumak en olijfolie. In een luchtdichte doos kun je dat mengsel drie weken bewaren in de koelkast.

Snijd de komkommers overlangs en daarna in halve maantjes. Meng de komkommers met de olijfolie en het citroensap. Voeg de citruspartjes toe. Schep in een serveerschaal, bestrooi met za’atar en serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content