Wie geen zin heeft om zich te maquilleren, kan dat gerust laten. Wie dat wel zou willen maar de tijd niet vindt, hoeft niet te wanhopen. Met een beetje organisatie, een stel multifunctionele producten en een paar trucjes, is uw huid in geen tijd verzorgd en opgemaakt. Om het clichébeeld van “uren in de badkamer” te doorbreken, werkte cosmeticamerk Clinique een tijdbesparende workshop uit.

Een hoog werkritme, niet kunnen uitslapen, de kinderen op tijd in de crèche of op school afzetten: een mens zou voor minder een ochtendhumeur opdoen. Een blik in de spiegel op een ik-kom-net-uit-bed-en-heb-te-weinig-geslapen-gezicht is dan olie op het vuur. Het geldt voor mij, maar ik hoor het van heel wat vrouwen. In deze noodsituatie heb ik al veel gehad aan de raad van make-up artist Bobbi Brown. In haar handboek “Beauty” omschrijft ze het “drie-minuten-gezicht” als het strikte minimum om met een gerust hart onder de mensen te komen. In drie minuten is er volgens haar tijd voor concealer onder de ogen en in de binnenste ooghoeken (“zo zie je er op slag wakkerder uit”), voor een getinte dagcrème of lichte foundation op de rest van het gezicht, voor een natuurlijke blush, een vleugje bruine of zwarte mascara en voor een transparante of lichtgekleurde lipgloss.

“Als het over een mooie make-up gaat, hebben vrouwen vaak de neiging om meteen te zeggen: ik heb daar geen tijd voor”, vertelt Charlotte Boucher, persverantwoordelijke van Clinique. “Maar dat slaat nergens op.” Charlotte kan het weten. Ze heeft zo haar eigen middeltjes om nog dat kwartier extra in bed te blijven liggen: kleren de avond op voorhand klaarleggen, timer op de koffiezet, ingeoefende beautyroutines en haar haar … wordt in de auto gedroogd. “Ik droog het thuis heel even, daarna gaat er een speld in. Onderweg doet de autoverwarming dienst als droger. Voorwaarde is wel dat je een goede kapper hebt: dan valt je haar makkelijker in model.”

Maar behalve het persoonlijke advies, kan Charlotte Boucher “It’s about time” voorleggen: een tijdbesparende workshop – of cursus zo u wil – rond huidverzorging en make-up. Clinique lanceerde dit concept enkele jaren geleden met succes in de States en brengt het nu voor het eerst naar België in samenwerking met Inno en Weekend Knack.

In de cosmeticabranche hebben de meeste merken al wel begrepen dat tijd de echte luxe van vandaag is. Vandaar het grote aanbod multifunctionele producten voor gezichts- en lichaamsverzorging (waarom 2 crèmes smeren als één hetzelfde resultaat kan bieden?) en zelfs voor make-up.

Bij Clinique is dat niet anders. Hun antiverouderingscrème “Stop Signs Cream” werkt op drie niveaus: preventief, het repareren van eventuele schade èn het aanpakken van pigmentatievlekken.

Met hun 3-Stappen Systeem (ondertussen al 30 jaar op de markt) waren ze hun tijd vooruit. Het reinigend, exfoliërend en verzorgend systeem werd altijd gepromoot rond de notie tijd: 3 producten, 3 minuten, twee keer per dag. “Daar willen we toch de nadruk op leggen: een verzorgde huid is de basis”, aldus Charlotte Boucher. “Je kan wel leren om je snel op te maken, maar op een onverzorgde huid blijft geen enkele make-up overeind. Als je opnieuw moet beginnen, vraagt dat tijd.”

Cliniques no-nonsense workshop was indertijd meteen een succes in de taxfree parfumerieën op luchthavens, zeker het onderdeel dat “Van Kantoor Naar Een Avondje Uit” werd gedoopt. “We konden vrouwen daar meteen laten zien dat je perfect je look kan veranderen op nauwelijks enkele minuten”, aldus Charlotte. “Je kan bijvoorbeeld een veel fellere lippenstift aanbrengen of de wenkbrauwen bijtekenen of een lijntje trekken onder of boven het oog: het volstaat om de juiste techniek te beheersen. In een handomdraai creëer je een nieuwe look. Dat is de boodschap die we met de workshops willen doorgeven.”

Geïnteresseerden in de workshop “Het is tijd” van Clinique vinden alle praktische informatie op pagina XX

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content