Eén keer per jaar mag het. Dan gaan we hier op de redactie breeduit politiek incorrect samenzitten en laten onze hormonen en meest seksistische fantasieën de vrije loop. Een ware kermis der liederlijkheid die moet leiden tot de verkiezing van de meest sexy vent van Vlaanderen. Zogezegd om te lachen, maar tijdens de primaries vloeide er net geen bloed. Vooreerst al bij het fijnstellen van het wedstrijdreglement. Mochten de kandidaten van vorig jaar opnieuw meedingen naar de titel ? Je kunt bezwaarlijk beweren dat Gabriel Rios en Koen De Bouw, winnaar en runner-up van 2007, intussen tot lelijke doezen gedegradeerd zijn. Maar nee, zo luidde het verdict, vers vlees moest er zijn. Zeker omdat er dit jaar op onze pagina’s maar plaats is voor tien hunks, een peulschil gezien het overaanbod aan mannelijk schoon in deze contreien.

Daar zaten we dan, elk met ons verlanglijstje op schoot, alsof we gingen bestellen bij Sinterklaas. Of bij de Chinees. Doe mij maar nummer twaalf, met zoetzure saus. Vielen meteen af : allemansvriendjes Koen Wauters, Jan Leyers en Erik Van Looy. Wegens té voor de hand liggend. Fijnproeverssnoepjes, daar is het ons om te doen. Maar hoe ver wil je gaan in je eclecticisme ? Een geheime passie voor Karel Van Eetvelt van Unizo hou je maar beter voor jezelf, ondervond een ernstiger lid van onze redactie. Beschaamd blozend wegens weggehoond. Ook Dirk Sterckx kon het schudden. Karel De Gucht met voorruitontdooiing noemde ik hem vorig jaar. Voor wie moest hij dit keer de duimen leggen ? Voor De Gucht fils, het leven kan wreed zijn. Meer blauw op straat, tot daaraan toe, maar in onze pagina’s ? Er zijn grenzen, nietwaar. Werden insgelijks gediskwalificeerd : Johan Gerets, wegens al bloot in Humo, Gilles De Bilde, wegens te Eeuwig Beroemd, Kevin Janssens wegens te Werner De Smedt maar dan zonder dorst. Vrouwelijke logica, vertel mij iets.

Als het aan het jonge grut gelegen had, trad half StuBru en Jimtv aan, maar wij oudjes hielden het been stijf ten voordele van Jan Mulder, de Tommy Lee Jones der laaglandse columnisten, en Luc Janssen, crapuul de luxe. Een hele en een halve Hollander, ik kan het ook niet helpen. Brahim staat elders in het blad en Nelson, hoe appetijtelijk ook in z’n marcelleke, leek ons nog net iets te groen. Googel hem, en je zit bij Horatio Nelson en Nelson Mandela.

Wat mij bij Tom Waes brengt, mijn persoonlijke wildcard. Ongeleid projectiel, onbetrouwbaar sujet, sympathiek smeerlappeke. Laat zich in elkaar timmeren door een kampioene thaiboksen, stort te pletter met een zelfgebouwd vliegtuigje, stooft nonkel Henri van prinses Mathilde een peer. Niet meteen iets om in huis te hebben, die arme Tine uit Het geslacht De Pauw kan ervan meespreken, maar voor de rest : dolle pret. En een smoelwerk navenant. Psycho killer, qu’est-ce que c’est ? Helaas, mijn collega’s hebben geen verstand van venten. Fa fa fa fa fa

aa

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content