Ligging: IN DE BOSSEN VAN DE ALPILLES, BIJ SAINT-RéMY-DE-PROVENCE

sfeer: MODERN IN EEN GERESTAUREERD KADER

reistijd: VIJF KWARTIER VLIEGEN NAAR MARSEILLE, DAN EEN UUR RIJDEN

prijs / kwaliteit: CORRECT

Zoek geen wegwijzers naar de Mas de Bassette, want die zijn er niet. Marie houdt van rust en stilte, en van gasten die dat weten te waarderen. Negen jaar geleden nam ze met haar familie haar intrek in een zestiende-eeuwse schaapskooi, die door vorige eigenaars tot woonruimte was omgebouwd. In een vorig leven was ze docente letteren geweest, en daarna grafologe, om uiteindelijk een B&B te runnen in Saint-Rémy-de-Provence. Die was naast een schooltje gelegen en dat vond ze uiteindelijk niet kunnen, wegens de drukte en het lawaai. In Barbentane vond ze later de ideale plek, met een tuin van een hectare en een bijgebouw waar we in de suite verblijven.

“J’aime profondément les gens“, zegt ze als we naar haar drijfveer vragen. “Je suis très maternel, je veux les rendre heureux.” De gastvrouw, die tekent en flair heeft voor decoratie, vindt van zichzelf dat ze nergens echt goed in is. Maar wie in de Mas de Bassette langskomt, weet wel beter.

We praten aan een grijs geverfde tuintafel in de ruimte waar ze ’s anderendaags het ontbijt zal serveren. Er ligt een vloer in natuursteen, aan de muur een collectie van 27 ingelijste, handgeschreven brieven, van onder meer de schilders Van Dongen en Juan Miró, een hobby van haar man. Alles ademt rust en verfijnde smaak, en in onze suite is het niet anders : een mand met reuzengrote dennenappels, een kom met okkernoten, eenvoudige, getekende portretten. Een salonnetje met fauteuils in zwart of wit, een theestel, een antieke ladenkast : alles zo doordacht en met veel oog voor detail.

In de slaapkamer heerst eenzelfde sfeer met een wit bed, twee zwarte nachttafeltjes, twee doorzichtige Louis Ghost-stoelen van Philippe Starck, een paar schilderijen van de gastvrouw. De suite heeft een eigen keienterras met ligstoelen en een tafeltje. In de tuin met agaves en monumentale bomen staan enkele moderne meubels en ligt een uniek, langwerpig zwembad met een donkere liner die voor een aparte kleur van het water zorgt.

’s Morgens komt er een eenvoudige maar verzorgde broodmaaltijd op tafel, vergezeld van een gekookt eitje. Alles zo deugddoend en evenwichtig dat de bezoeker als het ware vanzelf de rust hervindt.

De Mas de Bassette telt twee kamers tegen 120 euro per nacht en een suite voor 160 euro, inclusief ontbijten.

Mas de Bassette, Chemin de Bassette, F-13570 Barbentane, Frankrijk, +33 490 95 63 85, www.masdebassette.com

TIP

Een bezoek aan de woensdagmarkt in Saint-Rémy-de-Provence.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content