Hamstervierdaagse

Evan Fay

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar palmen Liv Vaisberg en Clélie Debehault opnieuw het Vanderborghtgebouw in met het beste op het vlak van collectible design: “Unieke objecten die balanceren tussen design en kunst, die deze eeuw in beperkte oplage werden gemaakt en het investeren waard zijn.” Dit jaar werden ook vijftien ontwerpers geselecteerd die niet meer dan twee jaar geleden de schoolbanken verlieten. Kwestie van de hotshots van morgen te kunnen spotten.

Getipt

Afgestudeerd met hoge verzamelfactor. Drie jonge ontwerpers die je kunt ontdekken tijdens Collectible.

1. Evan Fay

Detroit, Michigan, VS.

Wat? Fay experimenteert graag met onregelmatige vormen en onconventionele zitmodules. Met Lawless creëerde hij een sculpturale stoel met neopreen schuimlinten die rond een zwartmetalen frame zijn verweven. Het is zijn interpretatie van schoonheid en chaos in een gestructureerde samenleving.

evanfayfurniture.com

2. Stine Mikkelsen

Kopenhagen, Denemarken.

Wat? Textielontwerpster, materiaalonderzoekster en experimenteel productdesigner. Mikkelsen presenteert Luminous Shapes, twee lampen gemaakt van verbrijzeld graniet en vislijm, een composiet die ze ontwikkelde tijdens haar studie. “Mensen vragen me vaak naar de functie van de objecten die ik maak. Maar zodra je een lichtbron plaatst op eender welk materiaal, interpreteren ze het als lamp. Ik daag graag mensen uit op dat vlak.”

stinemikkelsen.com

3. Nicolas Erauw

Sint-Niklaas.

Wat? Zijn Chair T-006 is een moderne interpretatie van twee oude ambachten: metaalgieten en de verlorenwasmethode. De onderdelen van de stoel worden net als kaarsen gedompeld en daarna via een gesloten mal in aluminium gegoten. “3D-printing, maar dan oldskool“, verklaart Erauw. Een proces dat een paar weken duurt en unicums oplevert.

nicolaserauw.be

Ontdek nog meer jong talent op weekend.be/collectible

Collectible, 14 tot 17 maart, Vanderborght Building, Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel, collectible.design

1. Evan Fay
1. Evan Fay© CLARE GATTO
Stine Mikkelsen
Stine Mikkelsen
2. Stine Mikkelsen
2. Stine Mikkelsen© STINE MIKKELSEN
Nicolas Erauw
Nicolas Erauw
3. Nicolas Erauw
3. Nicolas Erauw© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content