categorie: pure gastronomie

keuken 8

decor 7,5

comfort 6,5

service 7,5

prijs/kwaliteit geproefde menu 6,5

Niets aan de smetteloos roomwitte gevel van het majestueuze burgerpaleisje doet vermoeden dat zich in de kelder een nieuw, intiem klasserestaurant bevindt. En toch zijn ’s middags en ’s avonds de meeste tafels bezet. Graanmarkt 13 opende de deuren op 14 februari. Boven aan de trap is er een boetiek met kleding en accessoires van toonaangevende designers ; op de bovenste verdieping is een kunstgalerie ondergebracht. Onderaan de trap kun je lunchen en dineren of even uitrusten bij een glaasje, met of zonder een clubsandwich of… een potje kaviaar.

De inrichting is getekend BaseDesign en oogt, zoals de naam suggereert, sober en stijlvol. Kale muren in gebroken wit en betonnen vloeren worden gecombineerd met zwart meubilair, zicht op een uitgelichte keuken en tafels gedekt met smetteloos wit linnen.

Vanaf het eerste uur stroomden chique klanten toe uit de villawijken van Schilde, Brasschaat en Sint-Martens-Latem. Het gegoede volk kent de chef uit de tijd dat hij chef-aan-huis was. Zij komen naar hier voor het lekkere eten, het discrete huiskamersfeertje en ook om bij elkaar te zijn.

Chef Seppe Nobels laat dagelijks proeven dat het mogelijk is om modern en superlekker te eten zonder moleculair gegoochel. Goede producten juist bereiden : daar draait het bij hem om.

Carpaccio van gegaarde kalfskop met gepoft varkensoor en een schil van de eerste asperge uit Tremelo, gemarineerde en op lage temperatuur gegaarde makreel met tzatziki en soepje van prei en paling vormden de originele en lekkere welkomsthapjes. Er waren twee verschillende voorgerechten : gebakken ganzenlever met twee structuren van verse erwt, schuim van gember en poeder van peperkoek (20 euro) en tartaar van tonijn en kalf uit Corrèze met croutons, kwartelei en één Belgische friet (22 euro). Beide voorgerechten waren fijn maar klein, en daardoor gepeperd van prijs. Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten : een mooi stuk zeebaars gewikkeld in smeltend zachte lardo di Colonnata met beignet van petit-grisslakken, jonge spinazie en jus van schorseneer en lentetruffel (26 euro) en duif uit Auvergne met krokant gegaarde boutjes, Mechels witloof, aardpeer, bloedworst en jus met port (24 euro). Beide hoofdgerechten wisten te verrukken.

Het glas werd gevuld met een Domaine de l’Olivette 2007 (28 euro). Deze evenwichtige Vin de pays des Côteaux de la Cabrerisse, was prachtig op dronk en wist neus en mond te strelen !

Sorbet van yoghurt met crème van basilicum en sponscake van pistache (12 euro) vormden een lekkere en frisse afsluiter van een schitterende maaltijd.

Info

RESTAURANT GRAANMARKT 13

GRAANMARKT 13

2000 ANTWERPEN.

03 337 79 91

www.graanmarkt13.be

LUNCH : 25 EURO.

MENU’S : 60 EN 80 EURO.

Zondag en maandag gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content