Trui Moerkerke

De kinderen zitten terug op school, de lange files staan er weer en de grijze lucht katapulteert ons op wisselvallige dagen vroegtijdig naar de herfst. Hoog tijd dus om eropuit te trekken. Of minstens plannen te maken. Want is nadenken over een reis ook al niet een beetje reizen ? Zelf ben ik een grote fan van de reisbrochures van touroperators. Hoewel ik er uiteindelijk weinig mee doe en ik in die tijd beter een serieuze reisgids of een goed boek zou lezen, kan ik met grote interesse het aanbod van hotels in alle uithoeken van de wereld bestuderen. En mij afvragen waarom valentijnschocolaatjes op de kamer en een cocktail op je verjaardag als een grote incentive worden beschreven. Wie doet trouwens nog wat met een broekpers ? En is een bidet een grote troef in de badkamer ? Het valt mij ook op dat je een rekenwonder moet zijn om – alle vroegboek-, kinder- en zondagavondkortingen indachtig – de exacte prijs van een reis te achterhalen. Maar dit terzijde.

In dit citytripnummer nemen we u mee naar Londen, Oslo en Hongkong. Met Themapark Londen (pagina 25) is Focuscollega Karel Degraeve niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar nam hij zijn dochters Aster en Zite op sleeptouw in de Franse hoofdstad. Hij bekeek Parijs als een groot pretpark en vond mogelijkheden zat om zijn kinderen (toen 8 en 6) op hun tempo de stad te laten ontdekken (dat verslag kunt u nog nalezen op weekend.be). Deze zomer deed Karel zijn citytripavontuur over in Londen. Aster en Zite waren opnieuw de kritische proefkonijnen. Met twee, op hun maat uitgewerkte dagtrips werd het een onvergetelijke reis. En ja, de musical The Lion King was echt wel beter dan op dvd.

Linda Asselbergs dook onder in Hongkong, een stad die ze omschrijft als een betoverende smeltkroes van Oost en West ( Feng shui & hot shopping, pagina 36). Ze paste zich wonderwel aan en met het gezegde ” When in Rome do as the Romans” in het achterhoofd, ging ze driftig shoppen. Maar na alle designer-boetieks en shopping malls uitgevlooid te hebben, koos Linda uiteindelijk voor een jurk op maat in een zaak voor heren-pakken.

Een gloednieuw en veelbesproken operagebouw en de opening van het eerste designhotel in de stad waren voor Kat De Baerdemaeker aanleiding genoeg om een portret van Oslo te maken. “Was deze stad tot voor kort het wat saaiere broertje van de hippe Scandinavische steden Kopenhagen en Stockholm, in een minimum van tijd wist de stad het roer om te gooien”, aldus Kat, die deze metamorfose treffend in beeld brengt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content