Graaf logeren

Poef, Frederik Delbart voor Recor Stoel, nortstudio Ladder, Frits Kuitenbrouwer Lamp, Lustr.design Gordijnen, Verilin © Jan Verlinde

Van muurverf tot bestek: een B&B vol Belgisch design.

Nabij het mooie Prinsenhof bouwden Gwynn Coumans (33) en Kenzo Krijgsman (28) een jarendertigpand om tot Graaf, een B&B met alleen Belgisch design. “Lokaal eten, lokaal produceren. Iedereen heeft er de mond van vol. We wilden dat lokale nog meer doortrekken in onze B&B. Niet dat we designkenners zijn. We wilden vooral een bepaalde esthetiek nastreven.” Het koppel liet zich adviseren door experten uit de sector, schuimde beurzen en designwinkels af, werd regelmatig door ontwerpers zelf getipt en kwam uiteindelijk tot een lijst van 100 Belgische designers die ze in hun concept vonden passen.

Voor de inrichting zelf namen ze interieurvormgever Christophe Verbeke in de arm, het creatieve brein achter en de eigenaar van de Gentse interieurboetieks Piet Moodshop en Workstore. “Samen met Christophe hebben we veertig designers uitgekozen, die op basis van materiaal, techniek en kleur een mooi samenhangend geheel vormen in de drie kamers die elk een specifieke eigenheid hebben.”

Zo draait de Emile-kamer – vernoemd naar de grootvader van Gwynn, de oorspronkelijke eigenaar van het huis – rond brute, natuurlijke materialen. Ze kozen onder andere voor een bed van Vormen, waarvan het frame uit gestapelde volhouten balken bestaat, en een betonnen vloerlamp van Ministry of Mass. Een wandmeubel van Filip Janssens bepaalt samen met de Velvet-stoel van Nortstudio en een hanglamp van Muller Van Severen de sfeer van de groene Olga-kamer, vernoemd naar Gwynns grootmoeder. De derde en laatste kamer – de Margriet, een hint naar de straatnaam – moest en zou een statement worden. In contrast met de felroze muren koos het duo voor een minimalistische lamp van Bultin, marmeren objecten van Sment en handgemaakte meubelen van Hannemans en rform. Aan de muur prijkt een illustratie van het Gravensteen, getekend door Marieken Hensen.

Roze kamer/Margriet: Muurhaken, Miel Cardinael. Muurplankjes, Hannemans. Zitbank, rform. Lamp, Luca Beel. Vaas, Valerie Objects.
Roze kamer/Margriet: Muurhaken, Miel Cardinael. Muurplankjes, Hannemans. Zitbank, rform. Lamp, Luca Beel. Vaas, Valerie Objects.© Jan Verlinde

Slapen bij Graaf. kan vanaf 95 euro per nacht, Sint-Margrietstraat 52, Gent, graafgent.be

Blauwe kamer/Emile: Wandelementen, Joël Schuurmans. Bed, Vormen. Tafeltje, Armand & Francine. Vloerlamp, Ministry of Mass. Bedlinnen, Lysdrap. Kussens, Julie Van den Meutter. Muurverf Boss Paints/Colora. Bloempot (rechtsboven), Straff Design. Vaas, Isati.
Blauwe kamer/Emile: Wandelementen, Joël Schuurmans. Bed, Vormen. Tafeltje, Armand & Francine. Vloerlamp, Ministry of Mass. Bedlinnen, Lysdrap. Kussens, Julie Van den Meutter. Muurverf Boss Paints/Colora. Bloempot (rechtsboven), Straff Design. Vaas, Isati.© Jan Verlinde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content