Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe Knack/Le Vif Restaurantgids 2007 had in Hilton Antwerp een feestelijk ‘fundraising dinner’ plaats voor 600 genodigden. De opbrengst gaat naar een scholenproject in Cambodja.

De Knack Restaurantgids bestaat zestien jaar en de zevende uitgave werd op 9 oktober voorgesteld in de grote feestzaal van Hilton Antwerp. Ook voor de derde editie van het prestigieuze fundraising dinner overtroffen de inschrijvingen ruim het aantal beschikbare plaatsen. De chef-koks hadden geaccepteerd om voor maximum 600 genodigden te koken. Het is allesbehalve een sinecure om voor zulk een uitgebreid gezelschap op niveau te koken, vooral niet wanneer dat op locatie moet gebeuren. Voor het vlotte verloop van de avond zorgde een bataljon goed gedresseerde leerlingen van de hotelschool Ter Duinen uit Koksijde. Door hun gemeenschappelijke inspanningen stond iedere gang op enkele minuten tijd op alle tafels. De topkoks die de uitdaging hadden aanvaard om voor zo’n grote groep te koken waren : Peter Goossens van Hof van Cleve, Peter Coucquyt van Kasteel Withof, Eric Martin van Lemonnier, Pierre Wynants van Comme chez Soi, Laurent en Vincent Folmer van Couvert Couvert en Gert-Jan Raven van Hilton Antwerpen. De bijpassende wijnen werden geselecteerd door getalenteerde jonge sommeliers als Kenny Burssens (Invincible), Joachim Boudens (Hertog Jan), Aristide Spies (Les Forges du Pont d’Oye) en Maximin de Munck (L’Air du Temps). De wijnen waren afkomstig van bekende firma’s : Piper Heidsieck, Selezione Vini Italiani, Pernod Ricard, De Wijnmakelaarsunie en Licata Vini.

Het is het eerste jaar dat de Knack Restaurantgids samen met Le Vif Guide des Restaurants in twee talen verschijnt. Het feestelijke evenement werd daarom in de twee landstalen gepresenteerd door gastvrouw Nina De Man. Zij verwelkomde de gasten en bedankte Jaguar als trouwe partner van de gids. Zij presenteerde ook de winnaars van de Gouden Garde en kreeg bij de presentatie ondersteuning van korte films, die in de keukens van de winnende eethuizen waren gedraaid.

Het waren hoofdredactrice Trui Moerkerke van Weekend Knack en Christine Laurent van Weekend Le Vif /L’ Express die de Gouden Gardes aan de winnende chefs overhandigden. Eén chef-kok kreeg, als bekroning van een uitzonderlijke carrière, een ereprijs in de vorm van een Gouden Garde bezet met diamanten, gemaakt door het bedrijf Diamani : Pierre Wynants van de Comme chez Soi. Rik De Nolf, CEO van Roularta Media Group presenteerde de gids via het grote projectiescherm en complimenteerde de auteurs voor het geleverde werk : Pieter van Doveren, Jan Van Hemeledonck, Philippe Bidaine en Willem Asaert.

Weekend Knack-directeur Tessa Vermeiren presenteerde het nieuwe scholenproject van Plan België waarvoor de opbrengst van de avond bestemd was. Zij ging samen met fotografe Lieve Blancquaert op bezoek in Cambodja. Lieve nam foto’s en maakte filmopnames. In het begin van de avond bedroeg de opbrengst van het fundraising dinner al 25.000 euro. De tombola die na het tonen van de Cambodjaanse beelden volgde, bracht nog eens 12.500 euro in het laatje, waardoor aan het einde van de avond een cheque van 37.500 euro kon worden overhandigd aan Gerard Van Acker, voorzitter van Plan België.

Johan Verminnen zorgde voor het muzikale intermezzo en pianist Miguel Wiels speelde tijdens het gala sfeermuziek en verzoeknummertjes. De stemming zat er zo goed in dat mensen na het diner spontaan begonnen te dansen.

Foto’s Gerald Dauphin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content