SOFIE ALBRECHT/FOTO’S LIES WILLAERT

aanbod

Begin juni opende Yves Rocher zijn grootste filiaal in de Antwerpse Leysstraat, centraal gelegen op de shoppingas De Keyserlei-Meir. Het nieuwe pand, met de winkel op het gelijkvloers en een schoonheidsinstituut op de eerste verdieping, is veel groter dan een doorsnee Yves Rocher-boetiek: de totale oppervlakte bedraagt meer dan 230 vierkante meter. De winkel fungeert als flagship store, een soort uithangbord waar Yves Rocher zijn natuur-imago in de verf zet: groen, crèmekleur en hout domineren de open, aangename omgeving waar alle producten volgens categorie worden gepresenteerd. Make-up en parfums bevinden zich aan de ingang, gevolgd door badproducten en aromatherapie; achteraan vind je de lichaams- en gelaatsverzorging. In het midden van de winkel, aan de trap die naar het schoonheidsinstituut leidt, lonken felle kleuren van geurige zeepjes, douchegels en andere hebbedingen van de lijn Les Plaisirs Nature.

Maar wij komen vandaag voor het instituut. Dus melden we ons aan de balie achter in de winkel, waar schoonheidsspecialiste Nathalie ons komt halen. De populairste lichaamsbehandeling is de zachte epilatie. Wij kiezen voor de meest gepaste, gezien de ligging: de ontspanningsverzorging voor zware benen. Ideaal na een strooptocht langs de Antwerpse winkelstraten op een warme zomerdag. Ook aanbevolen voor zwangere vrouwen en mensen die problemen hebben met de bloedsomloop.

onze bevindingen

Boven overheersen pastelgroen en geel de centrale gang, waar de vijf verzorgingskamers, een douchecel en – godbetert – een zonnebank op uitgeven. De cabines zijn sober ingericht met een behandelingstafel en een groene kast die de producten verbergt. Onder begeleiding van vogelgetjilp trek ik mijn jeans en schoenen uit en installeer me op de tafel. Even later start het ‘gepiep’ van het typisch new-age-achtige repertoire van een schoonheidsinstituut, gevolgd door supermarkt- easy listening-muziek.

Ik ben nogal kittelachtig aangelegd en kan zelden verdragen dat iemand aan mijn voeten komt. Maar precies daarin herken je de hand van een professional: Nathalie neemt mijn voeten zacht maar kordaat vast zonder dat ik automatisch verkramp. Ze wrijft een royale streep gelcrème met munt open en oefent een lichte, aangename druk uit op de voetzolen. Langzaam werkt ze naar boven toe: onder- en bovenbenen krijgen een zachte massage. “Het is belangrijk dat de massage zacht is”, legt Nathalie uit. “Want zware benen voelen vaak pijnlijk aan, zodat flink doorkneden absoluut geen aangename ervaring is.” Ook mijn buik vergeet ze niet. Dan, omdraaien, en opnieuw met de voeten beginnen. Langs de kuiten kneedt ze zich een weg naar de bovenbenen en ze sluit af met een korte massage van de onderrug, waarbij ook het heiligbeen niet overgeslagen wordt. Net al die plekken die afzien van een zomerse shoppingtour. Een halfuur is zo om én het resultaat is er: mijn benen voelen prettig fris aan, koel en licht.

Wanneer ik me omdraai in een poging om elegant van de behandelingstafel te glijden, blijft het papier een beetje aan mijn benen kleven. Nathalie stelt een douche voor, maar ik kleed me zonder problemen onmiddellijk weer aan. Op wolkjes loop ik naar buiten. De boetieks roepen.

Prijs

De behandeling duurt ongeveer een half uur en kost 19,90 euro. Je kan bij Yves Rocher ook terecht voor een make-up, aromatische lichaamsbehandelingen en verschillende gelaatsverzorgingen, aangepast aan het huidtype. Best op voorhand een afspraak maken via: 03 231 41 57.

Yves Rocher, Leysstraat 28, 2000 Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content