Goed begonnen: ontbijtadressen

Humm © GF

HUMM

Dageraadplaats 33

humm.love

De pandemie had niet voor iedereen negatieve gevolgen. Zo was de lockdown voor Humm het moment om te beseffen dat de filosofie van de zaak misschien wel een bocht mocht maken. De door het Midden-Oosten geïnspireerde keuken bleef, maar er werd resoluut gekozen voor plantaardig en zoveel mogelijk voor biologische producten. Op de kaart vind je voor lunch en diner allerlei interpretaties van klassiekers als shoarma en durum, maar het belangrijkste is uiteraard hun all-day breakfast. Yoghurt met vers fruit en granola, avocado op toast en een deluxe formule voor minstens twee personen.

Tinsel
Tinsel © GF

TINSEL

Sint-Paulusplaats 30

tinsel.be

De aankondiging van de grote renovatie van de Gedempte Zuiderdokken was voor Tinsel het teken om hun verhaal volledig om te gooien. Ze besloten het Zuid te laten voor wat het was en bouwden een voormalige volkskroeg aan de rand van het Schipperskwartier om tot modern ‘food cafe’. Het concept bleef nagenoeg hetzelfde: ontbijt en lunch zonder gedoe, maar mét lokale en seizoensgebonden producten gecombineerd met lekkere dranken. Prima om de dag te starten, ideaal als pitstop met koffie en zoet en een van de beste terrassen van de stad om een gezonde lunch te nemen. En een kiekje van het interieur zal zeker niet misstaan op je sociale media.

KOLONEL EN REEDE

Ankerrui 15

kolonelcoffee.be/kolonel-reede

Kolonel Koffie startte ooit als een wat typische, maar gezellige koffieplek in het toeristische hart van de stad. Na een verhuizing en heroriëntatie is Kolonel Coffee op het Zuid een begrip, met een ruim terras en koffie uit de eigen branderij. Voor een uitgebreid ontbijt moet je in de nieuwste vestiging aan de andere kant van de stad zijn. Kolonel & Reede serveert ontbijt en lunch tot ver in de namiddag. Van American pancakes tot een okonomiyaki (een hartige Japanse pannenkoek). Het MAS zit om de hoek.

Kolonel Coffee
Kolonel Coffee © GF

Partner Content