Snoepgoedkleuren en suikerspinpastels, geïriseerde nacrétinten, parelmoerglans, goud en zilver : dat zijn de trefwoorden van de make-up voor de lente.

LINDA RAATS

Net als de mode, bekent ook de make-up deze zomer kleur. De aardetinten en de bruinschakeringen die vorige seizoenen steeds weer opdoken, moeten het afleggen tegen zachte pastels. Lindegroen, mandarijn, limonadegeel, zacht lila, aardbeiroze, zijn samen met de zwart-witcombinaties de wat onverwachte kleuren voor oogschaduw. De lippen worden frivool aangezet met alle mogelijke nuances van roze : van zacht bois de rose over fuchsia naar cyclamen, liefst met veel glans en nacréschittering. De teint wordt meteen enkele tonen donkerder, want die frivole pastels komen pas met een goudbeige of bleekbruine foundation echt goed tot hun recht.

Net als vorige seizoenen pakt een aantal merken niet uit met een volledige ?look”. Het nieuwe seizoen is wel de aanleiding om een nieuwigheid voor te stellen. Vaak gaat het om een one-shot product of kleur, zonder dat daar een complete reeks modetinten wordt aan gekoppeld.

Vrolijk en speels, dat is ?Couleurs Soleil” van Bourjois. Geen oogschaduw, wel een kleurig potloodstreepje langs de wimperrand met een paars, turkoois of staalblauw oogpotlood (179 fr.). Voor de visagisten van Bourjois wordt het tijd om met contrasten te spelen. Geen blauw bij een blauwe iris, maar turkoois, bij groene ogen past lila, bij bruine ogen blauw. Lippen worden uitdagend aangezet met mangogeel of framboos. De nagels worden transparant gelakt en nacrépigmenten en mica geven glans.

Chanel zit met ?Edition Ephémère”, de eenmalige blikvanger van het seizoen, recht in de roos. In ?Lèvres Christallines” (1150 fr.) werden nieuwe gemetalliseerde pigmenten gebruikt. Het doosje bevat een witte metaalglansgloss en een bleekroze basistint. Voor de nagels is er ?Fluorine” (610 fr.), een modieuze zilverkleurige lak. De ogen worden opgemaakt met het ?Quartet Interférentiels” (1470 fr.) : drie schakeringen van wit en een donkere tint (antracietgrijs). Heel mooi zijn de lippenstiften (645 fr.) ?Beige de Chanel”, camel en het glanzende ?Topaze”, roze met een gouden schittering.

?Diorever” van Christian Dior pakt uit met vier teintcorrectors. ?Basic Teint” (895 fr.) camoufleert rode vlekken, licht een grauwe huid op of accentueert een zonnig bruin tintje. De ?Juste Duo” oogschaduwtinten kregen een andere verpakking en bestaan in twee nuances van brons, mauve, bruin, grijs en blauw. ?Touche Duo” het nieuwe poeder-wangenrood in twee tinten bestaat in roze, goudbruin en donkerbruin.

Estée Lauder brengt dit seizoen een trendy gamma van tien lippenstiften (650 fr.) : ?Mirror Images”. Door de combinatie van twee verschillende lipsticks, een glanzende en een matte uitvoering van een tint, krijgen de lippen een heel natuurlijke bleke ?look” met glanseffect. De glanzende ?Shimmer” tinten worden bovenop de ?Buff”-kleuren of over een lippotlood aangebracht en geven een metaaleffect. Bij zo’n bleke opmaak van de lippen, moeten de lipcontouren beslist worden nagetekend.

Bij ?Duo” van Givenchy gaat een geïriseerde oogschaduw samen met een matte tint (1000 fr.). ?Madras” is een combinatie van abrikoos en kastanjebruin, ?Caviar” van sneeuwwit met zwart. Lippen en nagels worden geaccentueerd met roze of oranje.

Guerlain lanceert voor ?PacificLine” opnieuw zilveren en gouden eyeliners (850 fr.). Ze worden gebruikt met abrikooskleurige oogschaduw incrèmevorm en paarse mascara. Blush komt terug in een textuur die het midden houdt tussen poeder en crème. ?Fard Joues Crème-poudre” (990 fr.) bestaat in zalmroze, goudachtig oranje en diep bruinroze en wordt niet alleen hoog op de jukbeenderen maar ook langs de haarinplant, op het voorhoofd en de kin aangebracht om de teint te verlevendigen.

Veel glans en parelmoer ook voor ?Nacré Sucré” van Lancôme : zelfs de foundation krijgt een goudglans met ?Maquisuperbe Doré” (790 fr.). De ogen worden opgemaakt met schitterende paarsschakeringen, van lila over violet naar aubergine in het ?Trio Eclats Mauve” (895 fr.). Nieuwe tinten voor de lippen zijn vermiljoenrood ?Rouge Pétillant”, aubergine ?Brillant Prune”, suikerspinroze ?Rose Exubérant” en goudbruin ?Brillant Cachou” (650 fr.). De nagels worden donkerbruin tot dieppaars gelakt.

Max Factor kiest voor een zwoele, geheimzinnige blik en assorteert net als in de jaren ’60 een donkere tint oogschaduw op het bewegende ooglid met een lichte tint onder de wenkbrauwboog en zwart kajalpotlood langs de wimperrand. De lippen zijn brutaal gekleurd met wijnrood, campari of shocking pink.

?Knock Knock It’s me Color”, zo kondigt Serge Lutens bij Shiseido de comeback van kleur aan. Zijn oogschaduw valt op met avant-gardetinten : meloen, mango, framboos. De lippen worden opgemaakt met helder en krachtig roze of fuchsia. Serge Lutens is het aan zichzelf verplicht om de teint bleek te houden, maar toch is er bij wijze van toegeving plaats voor een gezonde glans zonnebruin, in light of medium met ?Optima Radiance Powder” (988 fr.).

?Collection Spaciale” van Rochas maakt de ogen op met glanzend wit met een paarse of roze schittering. Mond en nagels zijn geïriseerd metaalkleurig met ?Planète” of ?Poussières d’ Etoiles” (790 fr.) : wit met een zilveren of met een gouden schittering.

Helena Rubinstein grijpt met ?Kohlstyler” (475 fr.) terug naar het witte kajalpotlood van de jaren ’70 om het oog te vergroten. De oogleden krijgen meteen ook een verrassend kleurtje : lindegroen/narcisgeel of wit met cyclamenroze. De lippen worden voorzien van een bleke metaalglans met accenten van goud, koper of zilver.

Romantiek troef bij Yves Saint Laurent met ?Paris je t’aime”. De ogen worden opgemaakt met lichtblauw/citroengeel in ?Duo Ciel Clair” of lindegroen/babyroze in ?Duo Pastel Tendre” (1100 fr.). De teint is honingblond, de blush goudbruin. Lippen en nagels worden opgemaakt in roze : suikerboonroze voor ?Rose Coeur”, geraniumroze voor ?Roze Pigalle” en framboos voor ?Rose Beaux-Arts”.

‘Collection Spaciale van Rochas.

Eyeliner, in goud of zilver, van Guerlain.

One-shot lancering bij Chanel : lipgloss Christalline en nagelak Fluorine.

‘Touche Duo, poederblush bij Christian Dior.

‘Mirror Images lippenstiften van Estée Lauder : een matte en een glanzende versie.

Links : Couleurs Soleil van Bourjois. Rechts : Paris je t’aime van Yves Saint Laurent.

De terugkeer van kleur, geïnterpreteerd door Serge Lutens van Shiseido.

Boven : Max Factor tekent een geheimzinnige blik door donkere en bleke oogschaduw te combineren. Onder : Duo van Givenchy, een matte en een geïriseerde oogschaduw gaan samen.

‘Nacré Sucré van Lancôme.

Helena Rubinstein : snoepgoedtinten voor opvallende oogschaduw- kleuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content