GEZUIVERD

Om te bekomen van de feesten, met de lente in gedachten, omdat het gezond is of gewoon hip : er bestaan redenen genoeg om tijdens de wintermaanden aan detox te doen.

1. Om te drinken

Getest : De driedaagse Level 1 Harmony Cleanse van Jus Jus.

“Wat heeft me bezield ?”, dacht ik toen mijn sappenkuur aan huis werd geleverd. Drie papieren zakken met elk zes genummerde flessen van een halve liter rauwe en koudgeperste biogroenten- en vruchtensap. Mooie verpakking, toffe opschriften, handige handleiding, maar bitter weinig te eten. Goed dat ik niet voor de vijfdaagse heb gekozen, dacht ik. Dag 1 : ik ben op verplaatsing en neem mijn flessen mee, ik heb geen honger en krijg geen nieuwsgierige vragen. Het is het einde van de week, ik ben doodmoe, kruip uitzonderlijk vroeg mijn bed in en vergeet mijn laatste sap van de dag. Dag 2 : ik krijg onverwacht bezoek en eet voor de gezelligheid een beetje avocado, een toegelaten snack, samen met mijn Bux Bunny-sap met wortel, appel, citroen en gember. Dag 3 : hoewel ik ’s nachts opnieuw van eten droom, heb ik nog steeds geen honger. De sapjes proeven nog altijd even lekker en ik weet dat ik de Pineapple Mojito en Vanilla Sky zal missen. Misschien had ik het toch vijf dagen kunnen volhouden.

Vanaf 54,95 euro per dag. Info : www.jusjus.be.

2. Om te smeren

De Vitamin-Rich Detox Mask van Bio-Beauté by Nuxe (50 ml : 19,90 euro) bevat een extract van mirteblaadjes, rijk aan tannines en polyfenolen, dat oxida- tieve stress zou neutraliseren maar vooral cellulair afval en toxines uit cellen helpt elimineren.

In de (para-)apotheek.

De allround verzorging Intense Twinkle Oil van Rainpharma (100 ml : 39,95 euro) is een broccolizaadolie. De supergroente broccoli bevat de alom geprezen antioxidant sulforafaan, die onder meer schadelijke stoffen uit de cellen helpt verwijderen, maar ze ook tegen uv-straling beschermt.

Info : www.rainpharma.com.

3. Massage

Getest : Remodelage-massage van Martine de Richeville.

Muriëlle knijpt en kneedt mijn lichaam alsof het van klei is, masseert me zoals ik het nog nooit heb meegemaakt. Soms doet het pijn, soms is het ontspannend, maar altijd heb ik het gevoel : dit is goed voor me. De Remodelage (50 minuten, 130 euro) van Martine de Richeville is een unieke ervaring. De Richeville studeerde psychologie, Chinese geneeskunde en harmonische Steinermassage. Ze combineerde al die ervaringen in een eigen gepatenteerde detoxmassage : haar Remodelage. Het is een behandeling die in de diepte werkt : de specifieke massagetechnieken – knijpen, rollen, trekken – stimuleren de zuurstoftoevoer naar de weefsels, activeren de drainage van de lymfen, en boosten het metabolisme. Toxische stoffen komen los, waardoor de gehate cellulitis zou moeten verdwijnen. Het lichaam gaat er gestroomlijnder uitzien, de huid wordt strakker, en belangrijker : je voelt je er goed bij. Op langere termijn zouden ook de spijsvertering, het immuunsysteem en de weerstand tegen stress er wel bij varen. Ik ging naar huis met een energiekere tred en een lichter gevoel in mijn hoofd. Dat lichtere gevoel is er na vijf behandelingen ook in mijn kleding. Ik ben geen kilo kwijt, maar broeken knellen minder, en ik voel me beter in mijn vel.

Info : www.martinedericheville.com.

DOOR DELPHINE STEFENS; LK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content