GEZELLIG SMIKKELEN

Baas en sommelier Roland Kempinaire. © MICHEL VAEREWIJCK

GASTRONOMIE ZONDER PRETENTIE

KEUKEN 8

DECOR 7,5

COMFORT 7,5

SERVICE 7,5

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 8

In het vliegtuig naar Spanje zaten wij tussen een groepje uitgelaten Carolo’s. De vrouwen waren thuisgebleven en de mannen gingen op enduro-uitstap. De stemming zat er al vroeg in. Toen het onderwerp eten aan bod kwam, kwam het wijnrestaurant Les 3 P’tits Bouchons naar boven, het favoriete adres van mijn joviale buurman. Het eethuis was enkele weken tevoren van de Avenue de L’Europe naar de rand van Charleroi verhuisd. Terug thuis reserveerden wij een tafeltje. Wij vonden de geliefde ‘eterij’ in een opgeknapt oud herenhuis in Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi. Eten doet je er in sfeervolle vertrekken die uitgeven op een romantische oude patriciĆ«rstuin. Bij de verbouwingen werden oude elementen, zoals bewerkte plafonds, parketvloeren en marmeren schouwen, op een smaak- en respectvolle manier gecombineerd met hedendaags comfort en decor. Baas en sommelier Roland Kempinaire en zijn geroutineerde helpers ontvangen en bedienen. Aan het fornuis staat zijn Japanse vennoot Shunsuke Yoshida (Yo voor de vrienden).

Het lezen van de spijskaart scherpt de honger. De wijnkaart is indrukwekkend en geeft dorst. Een koud soepje van courgette met sevrugakaviaar en een super garnaalkroketje waren de welkomsthapjes. Op tafel kwamen in huis gebakken brood, boter, olijfolie en rillettes. Het feest kon beginnen. Er waren twee voorgerechten. Bij carpaccio van rauwe Mechelse asperges kwamen gerookte paling en vinaigrette met broodkorst-jes : lekker maar te weinig (16 euro). Bloem van courgette was gevuld met (wat karige) spinkrab en vergezeld van quinoa met blokjes avocado en kerrieolie (20 euro). De twee hoofdgerechten waren : krokant van kalfskop en gepaneerde en in de boter gebakken kalfshersens met gribichesaus (20 euro). Deze nostalgische smaakbom kreeg een kom krokant gegaarde groenten mee op tafel. Filet van wijting kwam met perkamentdunne korst van brood, kappertjes en Nieuw-Zeelandse spinazie (Tetragone) (18 euro).

Deze maaltijd met evenwichtige smaken en verzorgd groentegarnituur werd afgesloten met een lekkere en frisse chiboust-taart met aardbei en rabarbersorbet (10 euro).

Info

RESTAURANT LES 3 P’TITS BOUCHONS

AVENUE PAUL PASTUR 378

6032 MONT-SUR- MARCHIENNE.

071 325 519.

WWW.LES3PETITS BOUCHONS.BE

Zaterdag en zondag gesloten.

Lunch : 24 euro, menu’s van 35 tot 65 euro.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content