Ligging : in het oude stadscentrum | Sfeer : oud met nieuwe elementen | Reistijd : vijf kwartier rijden van Brussel | Prijs : correct

Durbuy is een druk nest, ook ’s winters in de aanloop naar de feestdagen. In een achterafstraatje in het historische centrum van ’s lands kleinste stadje runt Ingrid de merkwaardige chambres d’hôtes Au Milieu de Nulle Part, terwijl ze zelf met haar man in het aanpalende huis woont. “Het gastenhuis is een stuk jonger dan ons eigen optrekje, maar dateert toch ook alweer van de achttiende eeuw”, merkt de gastvrouw op. “Mijn man, die Durbuysien is, streek hier eerst neer, en runde er een zaak van decoratie en geverfde stoffen. Ik geloof dat ik mag zeggen dat ik er een stuk raffinement aan toegevoegd heb, en samen zien we de gastenkamers een beetje als een visitekaartje.”

Het stel is nu vijf jaar bezig, voert geen reclame maar heeft niettemin een trouw cliëntèle opgebouwd. “Zo’n tachtig procent van onze gasten zijn Vlamingen, en weer tachtig procent zijn mensen die terugkeren, vaak met hun familie.” Een en ander verwondert ons niet echt : het huisje in natuursteen kreeg gedurende negen maanden een grondige restauratiebeurt en ziet er op het eerste gezicht allerverrukkelijkst uit.

Beneden bevindt zich de grand suite, waar achter de glas-in-loodraampjes een beschermende sfeer heerst. Op de eerste verdieping zijn er twee gewone kamers, op de tweede etage logeren we in de petite suite, die naar de naam Mystère des temps luistert. Ze neemt zowat de volledige zolder in beslag en daarom is het er ook een beetje uitkijken voor lage deurtjes en balken. Het geheel bestaat uit een zeer grote slaapruimte, een tussensalon en een heel fraaie badkamer met ligbad, inclusief douchearm.

De suite is echt wel de moeite, ook al zijn de lichtpunten in het dak erg klein zodat de bezoeker constant naar schakelaars tast. En sommige ornamenten en tafels op ronde boomstammetjes zijn niet echt onze smaak. ’s Morgens ontbijten we in een kamer op de benedenverdieping die volgestouwd staat met van alles en nog wat. Het lijkt wel Pieter Portersland, als u begrijpt wat ik bedoel. Voor het ontbijt komen vers fruitsap, een bananenslaatje en een eitje op tafel, maar ook een forse driehoek brie die volgens de gastvrouw met de vijgenconfituur gecombineerd moet worden. Verder zijn er ook croissants en lekker bruin brood dat mondjesmaat geserveerd wordt.

TIP

De vele wandelingen in de buurt, een bezoek aan het kasteel van Modave of aan het dorpje Wéris met zijn dolmens.

Info

Au Milieu de Nulle Part telt twee kamers die 125 euro kosten voor één nacht en 220 euro voor twee nachten. De petite suite kost 150 euro voor één nacht, 280 euro voor twee, terwijl voor de grande suite respectievelijk 220 en 400 euro wordt gevraagd.

Au Milieu de Nulle Part, Rue des Recollectines 5, 6940 Durbuy, 0476 41 88 21 en 086 21 43 77, www.

aumilieudenullepart.

com

Door Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content