Gewoonweg

25hours © GF / DARIO GAROFALO

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week in de spotlights: het fiere Firenze.

Hemels hotel

Ook Firenze zelf kent een renaissance. Onder meer de hippe keten 25hours opende een nieuw hotel in het hart van de stad, slechts vijf minuten wandelen van Palazzo Strozzi. De Italiaanse ontwerpster Paola Navone liet zich inspireren door Dante’s LaDivina Comedia en tekende een hotelinterieur met felgekleurde meubelen, zelfklevende spinnen, verfspatten, engeltjes op tapijten en mozaïekgrandeur in de badkamers.

Vanaf 147 euro voor een tweepersoonskamer met ontbijt, 25-hours-hotels.com

Bord & bloem

Een restaurant waar je ook rozen kunt kopen of botanische workshops volgen, dat is het concept van stadshotspot La Ménagère. Het bestaat al langer, maar kreeg recent een grondige make-over. Bloemen zitten in het DNA, want het hele restaurant is van vloer tot plafond ingepakt met florale installaties.

lamenagere.it

Madonna col Bambino

Palazzo Strozzi en Musei del Bargello bundelden de krachten voor Donatello, The Renaissance: nooit eerder waren zo veel werken van de beeldhouwer samen te zien. De helft van de 130 sculpturen en schilderijen is geleend uit internationale collega-musea, maar ook uit Italiaanse kathedralen zoals die van Siena. Het is de eerste keer dat werken van Donatello uit een kerk verhuizen naar een expo. Tot 31 juli, palazzostrozzi.org, bargellomusei.beniculturali.it

La Ménagère
La Ménagère© GF
Donatello's Madonna col Bambino (rechts) werd uitgeleend door het Londense V&A Museum.
Donatello’s Madonna col Bambino (rechts) werd uitgeleend door het Londense V&A Museum.© ELA BIALKOWSKA OKNO STUDIO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content