GEWOON GOED OF GOED GEWOON ?

www.tkoningshuis.be

Dagelijks open vanaf 18 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Oudburg is een levendige straat met kleurrijke winkeltjes en in- en uitheemse eethuizen, waaronder de beste Turk van Gent. Nieuw is grill-bistro ’t Koningshuis. Het eethuis onderscheidt zich van de meeste nieuwkomers door de inrichting, die niet trendy is, en door het eten, dat niet gekunsteld modieus is. Alles is gewoon, maar dan wel ‘gewoon goed’ of ‘goed gewoon’. Aan het stuur staan twee rotten in het vak. Zij zijn erin geslaagd om keurig en vriendelijk personeel te rekruteren en dat is de dag van vandaag geen sinecure. Op de benedenverdieping is de inrichting bruinzwart, met veel donkergelakt hout en muren met marmermotief. Niet echt sexy maar wel netjes en sfeervol. De keuken bevindt zich tussen de boven- en benedenverdieping en dat betekent voor het personeel veel op en neer geloop.

’t Koningshuis beschikt over een bescheiden wereldwijnkaart. Het repertoire werd samengesteld door wijnhuis Van Hende en de prijzen zijn toegankelijk. Onze keuze ging naar een Catalaanse Tempranillo, Cu4tro Tinto 2011, Bodegas Concavins, als ongevaarlijke, robijnrode wijn, zonder diepgang maar met hout (3,90 euro/glas, 18,90 euro/fles). Op tafel kwamen olijven, blokjes pastei en brood, gevolgd door de twee verschillende voorgerechten. Vitello tonnato ‘My way’ bestond uit lapjes rosé gebraden kalfsvlees met kappers en dotjes tonijnmayonaise (14 euro), maar wij prefereren toch de traditionele versie met dungesneden vlees, dik besmeerd met tonijnmayo ! Aan de overkant lokte een in de hoogte opgebouwde bruschetta van royaal formaat, met zongedroogde tomaat, gegrilde aubergines, courgette, mozzarella, walnoten en zure room, bewondering uit (11 euro). Het smakelijke en sappige vlees van op houtskool gebakken beefburger van Limousinrund was onderdeel van een stapelgerecht met toast, raketsla, rode ui, chutney van tomaat, paprika, gember en cheddar (20,50 euro). Daarbij kwamen eersteklas, in huis gesneden en in ossenvet gefrituurde frieten en krokante salade. Gegrilde zwaardvis met sappig visvlees werd verzorgd gepresenteerd op een heet bord en kwam met salsa van tomaat, olijven, kappertjes, aardappel in veldkleed, ansjovisboter, haringkaviaar en kunstig uitgesneden citroen (22 euro). Onze tafelgenote was in haar nopjes : wat er op de borden kwam, was helemaal haar keuken. ’t Koningshuis is inderdaad een prettige bistro waar er door jong en oud smakelijk wordt gegeten van dagverse producten.

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content