Met het Bliss Hotel telt Breda nu een modern en werelds onderkomen dat men in een kleine stad niet meteen verwacht.

:: Bliss Hotel, Torenstraat 9, 4811 XV Breda, Nederland, +31 76 533 59 80, fax +31 76 533 59 81, www.blisshotel.com.

Breda is niet echt een wereldstad, en toch staat het nu een beetje werelds op de kaart. Dat is de verdienste van Mandy Vink en haar vriend Joost, die in het centrum sinds een goed jaar het Bliss Hotel runnen. Mandy’s grootouders zaten al in de horeca en haar ouders runnen het eetcafé Dickens & Jones, op een steenworp van het nieuwe hotel.

“Breda is aan het groeien en iets echt exclusiefs bestond er nog niet. Daarom legde ik meteen de lat hoog, deed inspiratie op bij Flamant, terwijl mijn moeder voor de uitwerking van de suites zorgde.” Het resultaat is een oogverblindend geheel waar grijze en bruine tinten de boventoon voeren. Een monumentale toegangspoort geeft uit op een gang met al meteen het exclusieve restaurant Chocolat, dat nu al tot het beste in de stad is uitgegroeid. Over drie verdiepingen verspreid liggen negen zeer ruime suites. Zelf slapen we in Dickens & Jones, die een beetje klassiek Engels aandoet en toch weer een heel eigen sfeer bezit, met heftig rode bankstellen en dito stoelen. Het zitgedeelte neemt het grootste stuk van de oppervlakte in, en dat is maar goed ook omdat je toch niet de hele dag in bed kunt liggen. Er staat een flinke driezit, pal tegen-over de elektrische haard, die met een afstandsbediening op gang wordt gebracht. Eigenlijk houden we meer van oude, vervallen open haarden maar we moeten toegeven dat het systeem feilloos werkt. Er staat ook een espressomachine, maar zonder handleiding wisten we alleen een perfecte, maar koude espresso te brouwen. Een volwassen televisie zorgt voor wat vertier en koppels die zo elk van hun eigen programma’s houden, vallen hier niet meteen uit de boot : aan het bedeinde hangt een wat kleinere flatscreen tegen de muur. Prachtig, zou je denken, ware het niet dat in de suite ook een aantal would-be schilderijtjes hangen die er echt niet passen.

Maar we willen niet zeuren, het bed is perfect, het dekbed van de beste kwaliteit en de badkamer met ligbad en douche tot in de puntjes verzorgd. Wie ’s morgens in de ontbijtruimte verschijnt, vindt er een compleet ontbijtbuffet in wit en grijs. En als Mandy om de hoek komt loeren, blijkt er ook een eitje naar wens bij te kunnen. Zo hebben we het graag.

Wie met de auto komt (vergeet de routebeschrijving op de website, die toch niet deugt) kan die bij de poort in handen van de voiturier laten, die hem tot de volgende ochtend veilig wegbrengt.

Bliss Hotel telt negen suites tegen prijzen van 210 tot 400 euro voor twee, inclusief ontbijten. De auto wordt voor 15 euro per nacht veilig gestald.

Tekst Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content