Gebalsemd

Deodorantcrème, (33 euro voor 50 ml), Likami, likami.com.

Le nouveau déodorant est arrivé: balsems met een ecologische verpakking nemen onze badkamers over. Drie redenen om daar blij om te zijn.

De samenstelling

Natuurlijk, soms organisch, zonder ‘smerigheden’ als triclosan, parabenen of aluminiumzouten: de balsemdeo’s bestaan uit een beperkt aantal ingrediënten met antibacteriële eigenschappen, waaronder het onmisbare zuiveringszout. De mogelijke aanwezigheid van geurige etherische oliën kan voor sommigen wel een allergeen blijken. Lees met andere woorden goed het etiket.

De textuur

Vergeet spuiten of rollen: als je voor een balsem kiest, smeer je de deo voorzichtig onder je oksel met je vingers. Op die manier is het gemakkelijker om nauwkeurig aan te brengen en vermijd je dat je te veel product gebruikt. Sheaboter, bijenwas en andere plantaardige oliën zorgen voor een fluweelzachte verzorging met extra comfort.

De verpakking

De gekende metalen en kunststofverpakkingen worden vervangen door recycleerbare glazen verpakkingen. Het enige (kleine ) nadeel: deze producten zijn vier tot tien keer duurder dan een product uit de supermarkt.

Balsem Marcel, (22,50 euro voor 60 ml), Bobone, bobone.be.
Balsem Marcel, (22,50 euro voor 60 ml), Bobone, bobone.be.
Cream Citrus (16,90 euro voor 60 ml), Soapwalla, verkrijgbaar bij Label Chic.
Cream Citrus (16,90 euro voor 60 ml), Soapwalla, verkrijgbaar bij Label Chic.
L'Herbacé met pepermunt en salie (8,50 euro voor 50 gr), Clémence & Vivien, verkrijgbaar bijMakeSenz.
L’Herbacé met pepermunt en salie (8,50 euro voor 50 gr), Clémence & Vivien, verkrijgbaar bijMakeSenz.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content