Gauw naar Haspengouw

De Pastorie in Borgloon. © gf/toerisme limburg - guy van grinsven

Het bloesemseizoen in Haspengouw begint bijna. Om optimaal van de buitenlucht te genieten, selecteerden we drie B&B’s met een zalige tuin, restaurants met een fijn terras en originele manieren om rond te toeren.

ETEN

Restaurant en B&B Sapere in Genoelselderen: Sapere ligt in een oude hoeve tegenover een wijnkasteel. De gastvrouw kookt met dagverse producten en de gastheer is een wandelende wijnencyclopedie.

restaurantsapere.be

Kasteel Château de la Motte: op het verwarmde terras aan de rand van de kasteelgracht kun je genieten van typische streekgerechten.

chateaudelamotte.com

Vallei van Colen in Borgloon: dit voormalige kruisherenklooster ligt aan het vroegere treinspoor De Fruitlijn, nu een fietsroute. In de tuin staan picknicktafels waaraan je kunt smullen van verse wafels met aardbeien, soepen, zelfgebakken brood, quiches en taartjes.

devalleivancolen.be

SLAPEN

De Pastorie in Borgloon: na een wandeling is het heerlijk toeven op het terras en in de tuin.

depastorie.be

Hotel Huize Poswick in Riemst: dit kleinschalige hotel tussen de wijngaarden is gevestigd in een voormalige Latijnse school uit 1656. Naast zes nostalgische kamers is er een tuin met overal zitjes. hotelhuizeposwick.nl

Kasteelhoeve De Kerckhem in Wijer-Nieuwerkerken ligt midden in het golvende landschap. Voor de gasten is er een knusse bibliotheek en een grote tuin met bloemperken en een vijver.

dekerckhem.com

BEKIJKEN

Vanuit Sint-Truiden kun je een tocht in een luchtballon maken. Je zweeft een uur lang op 400 meter hoogte.Op verschillende plaatsen kun je een Vespa, Twizy (elektrische vierwieler zonder ramen) of een Calessino (ouderwetse familiebromfiets) huren om zelf rond te toeren.In april rijdt er vanuit Alden Biesen een bloesemtrein. De rit brengt je langs kastelen, vierkantshoeves en bloeiende boomgaarden.

toerisme-sint-truiden.be

De grootste kans op bloesem heb je in de tweede helft van april. Sint-Truiden houdt online dagelijks een bloesemmeter bij: toerisme-sint-truiden.be
De grootste kans op bloesem heb je in de tweede helft van april. Sint-Truiden houdt online dagelijks een bloesemmeter bij: toerisme-sint-truiden.be© gf/toerisme limburg – guy van grinsven
Vespa Twizy.
Vespa Twizy.© gf/toerisme limburg – guy van grinsven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content