Ligging : aan de dorpsrand in de bossen I Sfeer : familiaal pension in de natuur Reistijd : anderhalf uur rijden van Brussel I Prijzen : correct.

Er waren eens drie jongens die de veertig naderden en op dat moment van hun carrière wel zin hadden in een ander soort werk dan wat ze gewend waren. “Ik zat in de detailhandel,” herinnert Stephan zich, “en wilde een huiskamerrestaurant beginnen. En omdat Eddy met de kokslepel geboren is, leek dat een beetje een redelijk idee.”

Toen ze in het najaar van 2004 op reis waren in de Ardennen, kwamen ze ’s nachts in een hotelletje aan waarvan ze pas ’s morgens de charme ontdekten : de ligging en het onwaarschijnlijke uitzicht. En het stond nog te koop ook. Ze sloegen vrijwel meteen toe en met de hulp van familie en vrienden werd het hele huis onder handen genomen. In augustus 2005 waren de drie jongens er helemaal klaar voor, al werkten ze die eerste maanden wel 120 uur per week en viel Stephan tien kilo af.

Het Hotel Point de Vue staat op een historische plek, waar zich ooit het kasteel van de graven van Chiny bevond. Dat werd door de legers van Lodewijk XIV platgelegd, maar in de jaren twintig van de vorige eeuw verrees het huidige gebouw er, waaraan later een extra etage werd toegevoegd. De Nederlanders zijn de vierde eigenaars van het hotel, dat over veel ruimte beschikt. Bij een glas wijn in het kleine salon met open haard en een bibliotheek met veel kookboeken, luisteren we naar het verhaal van de nieuwbakken ondernemers. Die hebben de traditie van het gerenommeerde restaurant, dat als een veranda het grote salon omarmt, voortgezet en de kamers één voor één aangepakt. Ze zijn alle anders en we lopen van de rozenkamer naar de groene, slapen uiteindelijk in een hemelbed aan de voorzijde, zodat we ’s morgens gewekt worden door het zingen van de vogels en de mist uit de vallei zien opstijgen. De badkamers ogen een beetje passé maar wel verzorgd, de kamers zijn absoluut net, soms met een wat onpersoonlijk meubel. Maar als een en ander al niet volmaakt is, dan wordt dat ruimschoots goedgemaakt door de gastvrijheid van het trio.

Omdat we extra vroeg op pad willen, heeft Stephan een vroeg ontbijt klaargezet en pakt later ook nog wat boterhammen, een appel, een banaan en wat snoep in een zak, zodat ik onderweg geen honger hoef te lijden. Voor wie op een christelijker uur opstaat, is er een uitgebreider buffetontbijt met kaas en vlees, broodjes en stokbrood.

TIP

De abdij van Orval, op 15 kilometer, waarvan de ruïnes te bezoeken zijn. Met platbodems de Semois afvaren tot in La Cuisine.

Info

Hôtel Le Point de Vue telt 14 kamers die tegen 84 euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten. Een viergangendiner kost 28 euro per persoon.

a

Hôtel Le Point de Vue, Rue du Fort 6, 6810 Chiny-sur-Semois, 061 31 17 45, www.lepointdevue.be

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content