GASTRONOMIE TEGEN BODEMPRIJS

Giovani Oosters kookt licht en fijn, op basis van eersteklasproducten. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

SFEERVOL FAMILIERESTAURANT

KEUKEN : 7,5

DECOR : 7,5

COMFORT : 7

SERVICE : 8

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU : 9

Giovani Oosters en echtgenote Annelies Santens verbouwden in Wimmertingen een hoeve uit 1890. Eerst werd alles afgebroken, alleen het balkenchassis bleef overeind. Daarna volgde de heropbouw, waarbij het resterende oude en het nieuwe smaakvol in elkaar vervloeiden. Vous lé Vous begon als kookschool met een B&B met vijf gastenkamers. Om meer inkomsten te creëren verhuisde de kookworkshop twee jaar terug naar Hasselt (www.foodbuilding.be). Op de plaats van de vroegere kookschool kwam het restaurant Vous lé Vous. Om volk te trekken brengt Giovani aantrekkelijk geprijsde menu’s. Het eethuis evolueerde naar een typisch familierestaurant, waar in de weekends alle tafels bezet zijn. Maar in de week is het vaak rustig en daar is helemaal geen reden voor, want het door ons geproefde menu was smakelijk en kostte slechts 30 euro voor drie gangen en geraffineerde verrassingshapjes.

Wij kwamen op een winterse avond en genoten van de warme inrichting en de open sfeer. Van aan ons tafeltje zagen wij de chef rustig werken aan zijn kooktoog. Die staat midden in een van de drie eetvertrekken opgesteld. Giovani maakt gebruik van hoogtechnologische keukenapparatuur. Er is geen spijskaart en wij kozen het driegangenmenu van 30 euro. Op tafel kwamen lekker zelfgebakken brood en fijne, culinaire attenties zoals in cacaoboter gepaneerde pastille van in de mond uiteenspattende komkommer- en appeljus en een horentje gevuld met selderijmousse en garnaal. Daarna kregen wij een amuusje van gekorste tonijn met cake en crumble van zeekraal, een stukje makreel met poeder van zwarte olijf en zalfje van zuring en, als laatste ‘opwarmertje’, een soepje van aardappel en aardpeer met mousse van ham.

Het eerste gerecht was rundcarpaccio met pickles en krabtartaar. Aan de overkant verscheen een soep van bosuitjes met handgepelde garnalen en spaghetti van rammenas. De skrei die volgde was op de huid op lage temperatuur gegaard en lag in het bord met zalf van broccoli, groenten en peterseliesaus. Een explosie van witte chocolade en pina colada kwam als ‘pre-dessert’, gevolgd door nougatine met versgedraaid ijs en karamelkoekje, en een dame blanche van versgedraaid ijs. Voordat de rekening werd gepresenteerd, verscheen er nog een schaaltje met in huis gemaakt snoepgoed.

De geproefde gerechten waren fijn, licht, gebaseerd op eersteklasproducten en werden geserveerd op exclusief servies. De bediening was attent en van niveau en de wijnkaart was voorzien van heldere uitleg. Een fles wordt aangerekend tegen aankoopprijs plus vijftien euro en dan zijn de duurdere flessen al gauw een koopje !

Info

VOUS LÉ VOUS

WIMMERTINGENSTRAAT 76, 3500 HASSELT (WIMMERTINGEN)

011 748 185

WWW.VOUSLEVOUS.BE

Gesloten zondag en maandag, woensdag en zaterdagmiddag.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content