Carmen en Johan zijn doeners die elkaar werkend op de Eurostar leerden kennen, maar wel wat meer wilden in het leven. Toen ze de handen in elkaar sloegen, begonnen ze klein, op maat van hun beperkte middelen. Het werd een sandwichbar in Grobbendonk, die al snel een zekere renommée verwierf. Dus zetten ze de stap naar een bistro, en daarna zelfs naar een heus restaurant. “We luisterden naar onze klanten”, herinnert de gastheer zich. En die informeerden naar meer slaapgelegenheid in de buurt.

Het volgende project nam wel wat meer tijd in beslag, maar mag gezien worden. In een gewoon huis dat op indringende wijze werd verbouwd, ontstond het hotel ’t Hemelryck. Compleet met een volwaardig restaurant, waar de vaste klanten naartoe bleven komen, en op hun beurt weer anderen meebrachten. Over de inrichting was het even nadenken, maar toen Carmen tijdens een opendeurdag oog in oog kwam te staan met het werk van interieur- decoratrice Tilly Cambré, wist ze wat ze wilde. Terwijl het stel gewoon op de oude locatie doorwerkte, ontstond een heel bijzonder hotel dat vorige zomer de deuren opende.

’t Hemelryck ligt op een kwartiertje rijden van hartje Antwerpen en telt zeven kamers die naar romantiek en vervlogen tijden ruiken. Al is dat laatste een beetje relatief : veel van wat er staat, is oud-nieuw. Maar wel bevallig en aardig en met veel cachet. Zelf logeren we in La Belle Voix, waar veel ruimte is, een nieuwe houten vloer ligt, en tinten van grijs en beige overheersen. De meubels zijn nieuw maar enkele echte oude accenten zorgen voor sfeer : een oude, doorleefde reiskoffer, dito wekker en een stel laarzen met mal. Ook de luchter oogt heel aardig en elegant, ook al is hij nieuw. Buiten ligt er een terras en daar plant het duo nog een jacuzzi.

Het is donderdagavond als we langskomen, en dan is het restaurant gesloten. Maar we weten van horen zeggen dat het er prima eten is. En bij het ontbijt, met de wonderlijke keuze uit vier kranten in drie talen, tovert Carmen in geen tijd een uitstekende omelet op de tafel, waar al een genereuze portie versgeperst fruitsap, broodjes en croissants, kaas en charcuterie van het buffet wachten. En de bediening bleek – ook voor we ons bekendmaakten – uitermate vriendelijk. Willen de ambitieuze jongelui het zo houden ?

TIP

Fietsen en wandelen in de omliggende Kempen en naar Kasterlee, waarbij de bagage door de hotelier wordt nagebracht…

PRAKTISCH

’t Hemelryck, Floris Primsstraat 50, 2280 Grobbendonk, 014 51 81 18, www.themelryck.be.

Het adres telt zeven kamers die tussen 110 en 140 euro kosten voor twee, inclusief ontbijten.

Ligging: aan de dorpsrand

Sfeer: nieuwerwets oud

Reistijd: een uurtje rijden

Prijsklasse: correct

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content