Fris aan de vis

© Diane Hendrikx

Iedereen kent het gerecht en toch komt het hier maar weinig op tafel. Jammer, want ceviche heeft het allemaal: het is snel, licht, fris, zurig én pittig. Perfect als voorgerecht, hapje of hoofdgerecht. Tijd om er wat leven in te blazen.

Fris aan de vis
© Diane Hendrikx

Peruviaanse ceviche met dorade en zoete aardappel

Voor 2 personen:

400 g doradefilet

1 grote zoete aardappel

3 cm gember

2 selderstengels

1 chilipeper

6 limoenen

1 rode ui

Zout, peper

oe bosje koriander

1. Kook de zoete aardappel met schil in gezouten water.

2. Maak ondertussen de marinade: schil en rasp de gember. Spoel en rasp de selder. Snijd de chili in fijne ringen. Meng de gember, selder en chili met het sap van 5 limoenen. Houd 1 limoen aan de kant voor de afwerking.

3. Giet de zoete aardappel af, laat afkoelen; schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.

4. Snijd de dorade in gelijke stukken en leg 10 minuten in de marinade. Voeg een snuf zout toe.

5. Pel en snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen.

6. Verdeel de gemarineerde vis en blokjes zoete aardappel over de borden en werk af met korianderblaadjes. Rasp er de limoen over. Giet de rest van de marinade over de borden en kruid met peper en zout.

2
2© Diane Hendrikx
3
3© Diane Hendrikx
5
5© Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content