Fregola primavera

Voor 4 personen:

300 g tuinbonen (komt overeen met ca. 900 g van deze peulvrucht in ongedopte vorm)

2 bosjes fijne groene asperges (ca. 500 g)

400 g fregola

4 Italiaanse worsten, natuur of met peper (ca. 430 g)

50 cl kippenbouillon

20 cl speltroom

60 g geraspte Parmezaanse kaas

Balsamicoazijn

Enkele stevige kappertjes

Basilicum, naar smaak, in dunne reepjes gesneden

80 g pecorino

Peper en zout

1. Dop de tuinbonen. Voorkom verspilling: op het internet staan veel recepten voor de verwerking van de peulen in een velouté.

2. Snijd de steeltjes van de asperges tot een brunoise. Houd wel het onderste derde deel apart (bewaar ze voor gebruik in een soep, bijvoorbeeld de genoemde velouté van peulen). Snijd de kopjes schuin eraf. Zet opzij.

3. Stoom de bonen ongeveer 3 minuten. Zet opzij bij de asperges.

4. Gaar de fregola 6 minuten in kokend water. Zet opzij.

5. Haal het vel van de worsten en plet het vlees fijn met een vork. Bak het vlees ongeveer 7 minuten zonder vet in de pan (het water en het vet moeten deels verdampt zijn).

6. Gaar de pasta verder in een kookpan met de bouillon, speltroom, Parmezaanse kaas en een scheutje balsamicoazijn (ca. 3 minuten, maar je kunt beter proeven). Voeg na 2 minuten het vlees van de worsten toe.

7. Serveer in een soepbord met de in vieren gesneden kappertjes, de basilicum, de tuinbonen, asperges en pecorino. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: liever een vegetarisch gerecht? Vervang de worst dan door een fijngehakte, gekonfijte citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content