FREDERIK DECEUNINCK
Frederik Deceuninck (02-04-1982) zwaaide de poorten van de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge achter zich dicht en werkte zeven jaar in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland, om nadien zijn eigen restaurant te openen, Sel Gris in Duinbergen. Waar deze kok als kind al van droomde ? De top vijftig halen van de beste restaurants ter wereld.
thuis
Waar woon je : in Duinbergen, achter mijn zaak die ik kocht in 2008. Relatie : terug vrijgezel sinds maart 2008. Netto maandloon : 1130 euro netto. Koffiemachine : Nespresso. Auto : VW Golf. Huisdieren : kamikazikat, bubbels. Favoriete restaurant : Jardin Tropical. Gerecht dat je ’t beste kunt maken : alles is een uitdaging. Favoriete drankje : rode vodka redbull. Krant : Het Nieuwsblad. Duurste aankoop voorbije jaar : mijn zaak.
inspiratie
Wie inspireert je : wijlen Bart Gabriels. Favoriete ontdekking : restaurant Alinea Chicago en WD 50. Beste boek : kookboek Bras. Beste muziekartiest : Marco Borsato, Clouseau. Beste film/tv-serie : Braveheart / CSI. Favoriete laatavondplek : salon van Sel Gris. Favoriete plek in de wereld : de Provence. Waar heb je schrik voor : dat de werkdruk mijn sociaal leven onderdrukt. Wat doe jij voor anderen : ze gelukkig maken door goed te koken. Waarvan spijt : dat ik sommige zaken kordater had moeten aanpakken in het verleden. Dierbaarste bezit : mijn karakter. Wanneer was je het gelukkigst : op mijn trouwdag 19-08-06 en dat zal altijd zo blijven. Home- page : www.google.com Eigen website : www.restaurantselgris.be
verzorging
Shampoo : Nivea. After shave : Eau de cologne. Scheermesje/-apparaat : Philips. Deodorant : Azaro. Tandpasta : Denti fresh. Douchegel : Nivea. Parfum : Azaro. Kapper : salon Carl Coene.
garderobe
Jeans : Levi’s. Boxershort/slip : Tommy Hilfiger. Sneakers : Scapa. T-shirts : State of art. Favoriete boetiek : State of art, Knokke.
Weekschema
De vijf werkdagen
7.15 u : opstaan, papierwerk en de was. >> 9.30 – 11.30 u : mise en place (voorbereidingswerk) in de zaal en de keuken. >> 12 – 16 u : eerste service.
16.30 – 18 u : computerwerk, voorbereiding, beetje rusten, eten. >> 18.30 – 1 u : avondservice + opruimen (op dinsdagavond kan ik nog iets gaan drinken).
De sluitingsdagen (woensdag en donderdag)
Uitslapen (10 – 10.30 u). >> De rest van de dag : administratie (computerwerk, bankverrichtingen,…) >> 16 – 18 u (woensdag) : mise en place voor vrijdag. >> 18 – 2 u (woensdag) en 15.30 – 22 u (donderdag) : ontspanning, uit eten, op stap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier