Het aanbod

Een thalassocentrum, zijn naam waardig, vonden we in het Franse badplaatsje Le Touquet. Thalassa is het gemeenschappelijk centrum van de hotels Ibis en Novotel, beide van de Accor-groep. Le Touquet is een charmante stad en het Thalassa ligt letterlijk op het strand. Een glazen wand biedt een prachtig uitzicht op zee. Er wordt gewerkt met gezuiverd zeewater en verse algen. Het centrum heeft zijn eigen productlijn op basis van algen.

Onze bevindingen

Het programma begint met een bezoekje aan de hamam: een ruime stoomkamer met een koude douche en toegang tot een nog warmer gedeelte. Even afkoelen en dan aanschuiven voor de friction: een manuele scrubbeurt van het lichaam met een ruwe handschoen, gevolgd door een massage met bodylotion. Na de middag komen de typische thalassobehandelingen aan de beurt, te beginnen met een bain hydromassant. Het bad staat klaar als ik binnenkom, wat me – de hygiënefreak die ik ben – een beetje achterdochtig maakt. Even later stel ik gelukkig vast dat elk bad volledig leegloopt en gedesinfecteerd wordt voor de volgende gast. Een druk op de knop verandert het bad in een bruisende zee. Letterlijk dan: ik ruik de zilte geur van de algen en wordt aan alle kanten gemasseerd door waterstralen die om de tien seconden abrupt van richting veranderen. Zo moet een vlieg zich voelen die per ongeluk in een glas champagne is gesukkeld. Na 20 minuten is de pret over en tintel ik nog even na op het zonneterras, voor ik terug binnen moet voor de modelage: een massage van rug en benen.

Niet slecht om een droge activiteit in te bouwen in het programma, teneinde een weekmosseleffect te vermijden. Geen idee hoe lang het geduurd heeft: in de wolk van zaligheid ben ik elke notie van tijd verloren. Zonde dat er een bad volgt: ik had graag nog langer van mijn zachte huid genoten.

Bij het kwartier douche sous-marine staat een nieuw algensopje me op te wachten. Ditmaal geen bubbels, maar onderwatermassage met een waterstraal. Niet onaangenaam, maar de douche à jet maakte meer indruk. Een behandeling die me doet denken aan een scène uit de film The Road to Welville: een vriendelijke matrone zet me poedelnaakt tegen de muur terwijl ze op haar kruk klimt om me met een waterkanon af te spuiten.

In het schoonheidsinstituut probeer ik de soin paraffine uit. De schoonheidsspecialiste dompelt mijn handen onder in een warm paraffinebad, wikkelt ze in plastic en schuift ze in een dikke ovenwant. Wanneer ze de want uittrekt, gaat de paraffine mee en heb ik ongelooflijk zachte, gehydrateerde handen. De hydrojet sluit mijn thalasso-ervaring af: een soort waterbed waarin op- en neerwaartse stralen rug en benen masseren. Wel ontspannend, maar niet echt typisch voor een thalassocentrum.

Prijs

Le Touquet ligt niet zo ver van de grens, ideaal voor een verwenweekend. Er bestaan arrangementen met Ibis en Novotel. Prijsvoorbeelden: 25 minuten rugmassage voor 1100 fr., hydrojet: 960 fr. Info en reserveringen: +33-321-09 85 30.

Sofie Albrecht / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content