Forel met célerisotto, aromatische vissaus en chips van quinoa
VOOR 4 PERSONEN
4 forelfilets
40 g boter
1/2 knolselder
1 sjalot
50 g boter
500 ml witte wijn
100 ml room (40%)
50 g koriander
200 g visfumet
1 vers laurierblad
2 korianderzaadjes
1 lange peper
80 ml room (40%)
wilde kruiden
Oost-Indische kers (facultatief)
Voor de forel
Verwijder de graten van de forelfilets. Breng op smaak met zout en bak ze aan één kant (halfgaar) in de boter.
Voor de célerisotto
Snijd de knolselder in de vorm van rijstkorrels. Hak de sjalotten fijn en fruit ze in een steelpan. Voeg de knolselder toe en meng met de witte wijn. Laat garen zoals een klassieke risotto terwijl je regelmatig mengt met witte wijn. Laat op laag vuur garen tot alles bijna volledig is ingekookt. Voeg de room toe en laat nog even indikken. Breng nog even op smaak en voeg net voor het serveren nog een beetje fijngehakte koriander toe.
Voor de aromatische vissaus met room
Kook de visfumet met de laurier, peper en korianderzaadjes tot drie vierde in. Klop op met de room tot een smeuïge saus. Kruid nog wat bij.
Dresseer alles en garneer met de kruiden en eventueel de Oost-Indische kers. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier