TOP 10 VIDEO

Een selektie van de beste videocassettes van de maand. (H = huurvideo ; K = koopvideo).

1. That’s Entertainment III : de derde kompilatiefilm over de MGM-musical bevat minder klassieke scènes dan de eerste twee delen, maar bevat dan weer een schat aan onuitgegeven materiaal : “outtakes” (muzikale nummers die tijdens de montage sneuvelden), alternatieve versies en zeldzame dokumenten die ons een blik gunnen achter de schermen van de grootste droomfabriek van Hollywood. Een razend boeiende filmgeschiedenisles. Ook de twee eerste delen zijn te koop. (K ; Warner Home Video)

2. The Best of Tex Avery : vier cassettes boordevol cartoons van dé ontbetwistbare meester van de anarchistische, surrealistische en knettergekke animatie. U zal uw ogen niet geloven. (K ; Warner Home Video)

3. And the Band Played On : zie bespreking.

4. Batman : Tim Burtons geïnspireerd macabere visie op de sombere comic strip. Jack Nicholson steelt de show als The Joker, een psycho-killer dandy, die van zijn slachtpartijen ware karnavalstunts maakt. (K ; Warner Home Video).

5. Batman Returns : nog gekker en expressiever dan het eerste deel, dit keer dank zij Danny De Vitto’s Pinguin en Michelle Pfeiffers schizofrene Catwoman. (K ; Warner Home Video).

6. Ladybird, Ladybird : sociale aanklacht van Ken Loach over het spectaculair leed van een koppige moeder die keer op keer haar kinderen moet afstaan aan de welzijnszorg. (H ; The Collection)

7. The Aristocats : deze tekenfilm uit 1970 was de eerste waarmee Walt Disney (overleden in 1966) niks meer te maken had, alhoewel niemand aan de afkomst van dit kattenepos zal twijfelen. Er is zowel een Nederlandstalige als een originele Engelstalige (niet ondertitelde) versie te koop. (K ; Disney Classics)

8. Candyman : antropologiestudente Virginia Madsen trotseert in sociaal woonprojekt in Chicago een mytologische negentiende-eeuwse serial killer. Pretentieus maar vaak zéér angstaanjagend. Gebaseerd op gruwelverhaal van Clive Barker. (H ; Movies Select Video)

9. Body Parts : in de bioskoop onuitgegeven medische huiver, waarin Jeff Fahey, slachtoffer van een auto-ongeval, na een “geslaagde” transplantatie de moordlustige neigingen van zijn psychotische donor erft. Akelig maar ook vreselijk grappig. (K ; CIC Video)

10. Absolutely Fabulous : zes afleveringen (op twee banden) van de Britse cult-serie die al op een hoop zenders te zien was (is), maar dat zal de Ab-Fab-fanaten wel een zorg wezen. (K ; Warner Home Video)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content