Fijne deegwaren – Swäbische Spätzle
Spätzle zijn kleine deegwaren gemaakt van eieren, melk en bloem. Een eenvoudig en heerlijk gerecht uit Zuid-Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Slovenië kennen ze het. Het liefst serveren ze het met veel kaas of met champignons en spek, onze versie is met groene bonen en balsamico.
Swäbische Spätzle voor 4 personen:
Voor de spätzle:
4 eieren
2,5 dl melk
400 g speltbloem
snuf zout
Voor de groene bonen:
50 g melkerijboter
3 uien
3 teentjes knoflook
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
2 el bloem
500 ml groentebouillon
4 el balsamicoazijn
peper, zout
gebakken uitjes naar keuze
1. Klop de eieren los samen met de melk en voeg er voorzichtig al roerend de bloem onder. Doe er een snuf zout bij.
2. Zet een kookpot met gezouten water op. Duw het vloeibare deeg met de onderkant van een soeplepel door een vergiet met grote gaten boven het kokende water.
3. Haal de deegdruppels uit het water als ze bovendrijven.
GROENE BONEN
4. Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook.
5. Verhit boter in een pan met hoge rand en bak de uien samen met knoflook, laurierbladeren en kruidnagels tien minuten op een zacht vuurtje bruin.
6. Voeg er de twee eetlepels bloem aan toe en roer de bloem bruin. Blus met de bouillon.
7. Dop de bonen en voeg aan de saus toe.
8. Laat rustig tien minuten sudderen onder deksel. Kruid met peper en zout.
9. Voeg er de balsamico aan toe en meng er de spätzle onder.
10. Werk af met de gebakken uitjes.
Tip: spätzle zijn heerlijk met enkel gesmolten kaas en extra zwarte peper van de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier