F*ckbudget

Amélie Rombauts

The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck. Net als de people pleasers in dit magazine (zie p. 28) las ik de internationale bestseller van Sarah Knight toen het boek uitkwam. Tot op vandaag is het nog steeds het enige zelfhulpboek in mijn boekentoren.

In tegenstelling tot wat de titel misschien doet vermoeden: het boek is geen handleiding tot het worden van een egoïstisch alfakreng dat om niets of niemand geeft, maar wel een methode om aan mentale ontspulling te doen. Om te ontsnappen aan het gevoel altijd te moeten of gedwee te knikken waardoor je te weinig tijd overhoudt voor de dingen die je echt graag doet. Hoe dan? Door het opstellen van een fuckbudget.

Zoals bij elk mens op aarde bestaan je dagen en nachten uit evenveel uren waarin je je tijd, geld en energie kunt uitgeven, je zogenaamde fucks. Eens je de tijd hebt genomen om te bepalen waaraan je die wilt spenderen of juist niet, leer je doordachte keuzes te maken. Keuzes die je geen bergen schuldgevoel bezorgen achteraf of doen vrezen voor wat anderen van je denken, zolang je eerlijk en beleefd blijft ondanks de fuck die je niet geeft.

Discussies over cryptocurrencies en NFT’s, De Mol, waarom ik mijn dochter naar een hockeyclub of naar de scouts moet sturen, zoomlanceringen op vrijdagavond (of eender welke avond), de avonturen van de hond van mijn zus, woningcirculatie en -ventilatie, het niet hebben van een degelijke boekenkast?

Nee dank je, mijn budget is op!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content