Ligging : Forcalquier, op een steenworp van de stad I Sfeer : faux vieux I Reistijd : vijf kwartier vliegen naar Marseille, vijf kwartier rijden I Prijzen : niet goedkoop in het hoogseizoen

De eerste indruk die de reiziger van de Bastide Saint Georges opdoet, is niet onverdeeld positief. Het hotel dat op een steenworp van het stemmige Forcalquier ligt, in het hart van de Haute Provence, beantwoordt helemaal niet aan het beeld dat men van een Provençaalse mas voor ogen heeft, zoals het nochtans in de brochures omschreven wordt. Het gaat helemaal niet om een oude boerderij, maar om een nagelnieuw hotel, waarvan het uitzicht niet eens opwindend is.

“We zijn zeven jaar geleden vertrokken van een stuk grond zonder bomen”, zal Georges Sanchez later bij de koffie zeggen. Samen met zijn vrouw Virginia kocht hij op een helling buiten de stad een terrein van drie hectare, waarop een aantal huisjes werden gebouwd, eeuwenoude olijfbomen werden geplant en wegen werden getrokken. De huisjes liggen op het lager gelegen gedeelte, hogerop ontstond op één hectare grond het hotel waar we vandaag overnachten, en dat als charmehotel wordt aangekondigd.

Een aan de buitenzijde volstrekt anoniem ogend hotel dat binnenin opeens verrassend uitnodigend blijkt, én rustig. We betrekken de kamer Persienne, die zoals de andere kamers geheel in fauxvieux werd ingericht. De grond werd met een sisaltapijt bedekt, de muren in tinten van beige en grijs gezet, met aan het hoofdeinde van het bed enkele luiken zoals men die overal in de streek ziet. De kamer is luchtig, net, gezellig, met een kleine secretaire en vooral een terras dat uitkijkt over het gazon, het ontbijtterras en het lager gelegen zwembad.

Georges leerde de stiel in het hotel van zijn ouders, Virginia betaalde haar leergeld in het restaurant van thuis, en samen vormen ze een niet te stoppen, dynamisch stel voor wie geen moeite te veel is, getuige de honderd olijfbomen die van her en der werden aangesleept en die na drie tot vier eeuwen sedentair bestaan hier met succes aan een nieuw leven begonnen zijn. En reeds koestert het paar plannen om deze winter vier nieuwe kamers aan de bestaande zeventien toe te voegen.

Intussen verwennen ze de gasten met hun enthousiasme en bieden hen, als het buiten wat te warm wordt, een mooie zitruimte binnen. Het ontbijt kan binnen of op het buitenterras worden genomen, en bestaat uit fruitsla, diverse broodsoorten en kaas. Kortom, een plek die gasten die niet absoluut voor echte oude spullen gaan, zeker zal weten te bekoren.

TIP

De abdij van Ganagobie, hoog in

de heuvels, of die

van Salagon in de

vlakte in de buurt.

Info

Bastide Saint Georges telt zeventien kamers die, afhankelijk van

het seizoen, tegen 85, 115 of 145 euro worden verhuurd. Voor het ontbijt wordt 12 euro per persoon gerekend.

a

Bastide Saint Georges, Route de Banon,

F-04700 Forcalquier, +33 492 75 72 80, www.bastidesaint

georges.com.

Door Pierre Darge / Foto PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content