:: Royal Windsor Hotel, Duquesnoystraat 5, 1000 Brussel, 02 505.55.55, www.warwickhotels.com

Vorig jaar maakte het Brusselse Royal Windsor Hotel bekend twaalf hotelkamers te laten decoreren door Belgische modeontwerpers. Sinds september 2004 zijn de eerste vier fashion rooms, ingericht door Jean-Paul Knott, Mademoiselle Lucien, Gerald Watelet en Marina Yee, een feit. Binnenkort pakt het vijfsterrenhotel uit met zes nieuwe modekamers.

Paul C. Van Wijk, directeur van de Royal Windsor Grand Place, benadrukt het onderscheid tussen fashion hotels en fashion rooms : “Waar de ontwerpers van een modehotel een algemeen concept uitwerken en die op het volledige gebouw toepassen, krijgt bij ons elke kamer afzonderlijk een eigen identiteit. Elke fashion room is uniek, omdat ook de visie van de ontwerper op kunst en op het leven algemeen, uniek is. Het is aan de reiziger te kiezen welke levensstijl hem het meest bevalt.”

De zes nieuwe kamers werden onder handen genomen door vier Brusselse en twee Antwerpse ontwerpers. Het resultaat is zes totaal van elkaar verschillende kamers, noem het leefwerelden.

Pascale Kervan haalde in haar ontwerp haar gepatenteerde zwart-witcombinaties opnieuw boven. Het werd een moderne, gedistingeerde ruimte met strakke kleuren en materialen : zwart tapijt, velours in gebroken wit, aluminium en plexiglas in opaalkleuren. Nina Meert liet zich voor haar kamer inspireren door de paskamer in een modehuis. Het resultaat is een heldere, zuivere ruimte met lichte kleurtinten, afgewerkt met fresco’s. De fashion room van Kaat Tilley lijkt dan weer het decor voor een sprookje : verouderde muren, de sfeer van een verlaten huis, tinten van poeder en wit… Iets compleet anders bij Nicolas Woit. Hij bedacht een luxueuze modekamer en werkte hierbij met een sterrenhemel, een Venetiaanse spiegel, een voluptueuze canapé en rijkelijk roze tinten. Heel haute couture. De Antwerpse Romy Smits verdiende haar strepen in de wereld van de binnenhuisinrichting en de decoratie. Haar fashion room verdeelde ze in drie kleinere kamers, waarin ze met gewaagde vormen, kleuren en materialen, drie totaal verschillende werelden creëerde. Haider Ackerman ten slotte toont in zijn kamer een veelzijdig beeld van de wereld, herinneringen aan zijn wereldreizen aangevuld met een vleugje nostalgie. Bij de inrichting maakte hij een keuze uit moderne, etnische en oude objecten : Indische kussens, borduurwerk, herschilderde tapijten,… Schakeringen van grijs en nerts geven de toon aan.

Met deze nieuwe lichting zijn tien van de twaalf fashion rooms klaar. De laatste twee worden in het najaar ingehuldigd. Welke Belgische ontwerpers die zullen aankleden, is vandaag nog niet bekend. (MV)

Tekst Amandine Maziers l Bewerking Marjolijn Vanslembrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content