categorie

druk bezocht burgerrestaurant

keuken 7

decor 7

comfort 7

service 6

prijs/kwaliteit

geproefde menu 8

Tevreden geknor deed de ronde : in ’t Vier Emmershof zou het eten smakelijk zijn, de prijzen lichtverteerbaar en niemand zou er met honger buitenkomen ! Wij trokken het Waasland in en vonden de populaire ‘eterij’ aan een kasseiweg met kuilen aan de rand van de Daknamse bossen. ’t Vier Emmershof is omgeven door een siertuin en binnen wacht een hedendaags-landelijke inrichting in Flamantstijl, verrijkt met kunst uit eigen verzameling. Eigenaar en chef-kok Pierre Van den Abbeele is een eigenzinnige vogel die de horeca op zijn manier benadert. Al 23 jaar roert hij in de pannen, eerst in de Roomstraat in Lokeren, sinds drie jaar op het huidige adres. Acht jaar terug heeft hij de spijskaart buitengegooid. Sindsdien eten de klanten gewillig uit zijn hand en kokkerelt de chef zonder stress en zonder overschot in de keuken. Hij gebruikt eersteklasproducten, die hij bereidt zoals de meerderheid van zijn uitgebreide fanclub dat graag heeft. Dat betekent bij voorkeur met een royale portie room en boter. Door de menuformule speelt hij in op het marktaanbod, waardoor de prijs competitief blijft. Na de recente btw-verlaging voor de horeca was de chef zo eerlijk om het voordeel door te rekenen aan zijn klanten. De prijs van het driegangenmenu daalde van 35 euro naar 33,50 euro.

De baas komt zelf in kokskostuum aan tafel om rustig, met zachte stem voor te stellen wat de pot schaft. Is er iets dat men liever niet eet, dan stuurt hij zijn voorstel bij.

Wij kwamen vroeg op de avond maar moesten lang, heel lang wachten omdat de keuken bezet was vanwege een uitlopende kookles. Het was een avond met handicaps : tijdens het eten viel de elektriciteit drie keer uit. De chef bleef stoïcijns kalm en schakelde uiteindelijk een gigantische generator aan.

Wij vonden het eten rijk en royaal. Wij betaalden 16,50 euro voor de aangepaste wijnen en besloten een volgende keer, om goedkoper en beter te drinken, zelf een flesje van de indrukwekkende wijnkaart te selecteren.

Info

RESTAURANT ‘T VIER EMMERSHOF

KROMMESTRAAT 1

9160 LOKEREN

09 348 63 98

www.vieremmershof.be

In de week alleen menu 33,50 euro. Vrijdag en zondag all-informule 70 euro. Zaterdag-avond drie-, vier-, vijf- of zesgangenmenu (45, 49, 52 of 54 euro).

Maandag, dinsdag en zondagavond gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content