FLORA DANICA

Het originele, 18de-eeuwse servies “Flora Danica”, eigendom van het Deense koningshuis, werd deze zomer voor het eerst publiek tentoongesteld in Parijs. Het prachtige servies, dat zowel zijn naam als zijn motieven ontleent aan de gelijknamige plantenencyclopedie, wordt nog steeds door Royal Copenhagen gemaakt. De hedendaagse versie ervan is van 27 november tot 4 december te bewonderen bij Verana (Doorniksewijk 103) in Kortrijk. Het wordt dé blikvanger van de opendeurdagen die gewijd zijn aan uitzonderlijke feesttafels.

Verana : (056) 21.19.77.

MOBIEL KANTOOR

Praktisch voor dynamische lui die hun werkinstrumenten ook op verplaatsing bij de hand willen hebben : het “mobiel kantoor” van Samsonite. Het bestaat uit een kompakte koffer met kompartimenten die aparte bergruimte bieden zowel voor dossiers, laptop, mobilofoon en printer of fax, als voor persoonlijke zaken. Speciale vakken zijn voorzien voor het aansluitingsmateriaal

en voor kleinere benodigdheden zoals agenda en disketten. De koffer kan zowel als handbagage worden gedragen als op wieltjes worden voortbewogen. Hij is verkrijgbaar in textiel (vanaf 7995 fr.) en in luxueuzere, met leer afgewerkte versies.

Samsonite :

(055) 33.32.11.

DISCUS

Achter de eenvoudige lijn van de “Discus” gaat heel wat vakmanschap schuil. De fruitschaal van Visa Versa werd ontworpen door de interieurarchitekten A. Lahtua en Marc Supply en is handgemaakt in Finland uit massief hout (op de foto uitvoering in berk, 4800 fr.). Samen met 8 andere produkten is deze schaal door de dienst Kunstambacht van het Vizo geselekteerd voor de prijs van het “Beste produkt 1995”. Ze worden tentoongesteld in het Museum voor Sierkunst in Gent (vanaf 30/11). Visa Versa : (09) 346.63.55.

AANGENAAM

Een juiste vochtigheidsgraad (50 à 60 procent) van de lucht bepaalt in grote mate of een ruimte aangenaam en gezond is. De luchtbevochtiger LBG van AEG (4290 fr.) is speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik : hij beschikt over een bakteriewerend waterreservoir van 3 liter dat met kraantjeswater kan gevuld worden. Op automatische stand past het toestel zelf de atmosferische vochtigheid aan de omgeving aan, maar het kan ook manueel bediend worden of ingesteld op een timer. Door het elegante, kompakte design vindt de LBG makkelijk plaats in elke ruimte waar hij nodig is.

AEG : (02) 529.63.34.

ONVERWACHT

De chaise-longue van “Lievore

Asociados” voor Disform kan in

een mum van tijd omgevormd

worden tot slaapbank voor twee

personen. Een elegante oplossing

voor onverwachte gasten.

Eens de hoes eraf ze is verkrijgbaar

in verschillende stoffen kunnen

de verschillende elementen

opengeplooid worden (69.500 fr.).

Tradix : (02) 537.63.00.

SABINE LAMIROY

SONJA MERTENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content