FLORA DANICA

Voor het eerst wordt het schitterende historische servies “Flora Danica”, eigendom van het Deense Koninklijke huis, publiek tentoongesteld. Het 18de-eeuwse servies ontleent zowel zijn naam als zijn motieven aan de gelijknamige plantenencyclopedie. Het bestond oorspronkelijk uit 1802 verschillende, stuk voor stuk met de hand gemouleerde en beschilderde onderdelen. De realizatie ervan vergde niet minder dan 12 jaar. Dit luxeservies uit de “hoogtijd van het porselein” wordt vandaag nog steeds door Royal Copenhagen gemaakt. Het originele servies evenals de hedendaagse versie ervan, zijn tot 1 oktober te bewonderen in het Parijse Château & Trianon Bagatelle (open alle dagen van 11 tot 18 u., behalve op 9 en 10 september), en komen van 20 tot 30 november naar ons land, bij Verana in Roeselare.

Bagatelle : (00-33) 1/45.01.20.10 en Verana : (056) 21.19.77.

WOONWERKERS

Een forum bieden voor jonge designers en eindejaarsstudenten uit interieurontwerp-richtingen die barsten van talent maar nog geen geschikt kanaal vonden om hun ideeën aan het publiek voor te stellen. Dat is het opzet van de expo “Woonwerkers, tussen tekentafel en etalage” die op 8, 9 en 10 september wordt georganizeerd in de 13de-eeuwse Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Naast gevestigde namen wordt ruimte geboden aan de ontwerpen van een 50-tal jonge designers. Op de foto een handgetuft tapijt van

Carina Groenen. Geïnteresseerden nemen snel kontakt op (aanvragen uiterlijk

tot 1 augustus) met Peter De Smet (015) 20.90.82 of Carina Carpets (015)

42.02.63.

EKO-BED

“Gezond slapen” is het uitgangspunt van de nieuwe slaapkamerlijn “Dodicesima Notte” die Luca Meda ontwierp voor Molteni & C. De bedden (eenpersoonsbed vanaf 45.000 fr.) kombineren een ergonomische vormgeving met milieuvriendelijke materialen zoals kokos, zuiver linnen en katoen. Frame en verstelbaar hoofdeinde zijn uit meerlagig beukehout. Er werd gekozen voor een modulair aanbouwsysteem dat naast het bed mobiele elementen bevat, waaronder ladenkasten, zodat de slaapkamer volledig kan uitgebouwd worden in funktie van de beschikbare ruimte.

Sélections B&C : (02) 511.60.09.

CAMOUFLAGE

Met een beetje vernuft en wat tuingaas maakt u van de minder estetische of ronduit lelijke kanten van uw huis de meest fleurige plekken. Met de kant-en-klare Decotube (1,6 m hoog, 400 fr.) van Bekaert verandert uw grauwe regenpijp op korte tijd in een bloemen- of plantenzuil.

Bekaert-Benelux : (09) 241.72.17.

SABINE LAMIROY

MONIEK BUCQUOYE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content