EREPLAATS VOOR BIER

Hilaire en Sofie Spreuwers koppelen Belgisch kleinschalig gebrouwen bier aan gastronomie. © MICHEL VAEREWIJCK

GASTRONOMISCH BIERRESTAURANT

KEUKEN 7

DECOR 7

COMFORT 7

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 7

Twee jonge mensen met een passie voor bier hadden een idee en werkten een horecaconcept uit. Kleinschalig gebrouwen Belgische bieren van hoogstaande kwaliteit worden gekoppeld aan hedendaagse gastronomie en krijgen zo een ereplaats op de restauranttafel. De formule heeft een jaar liggen rijpen, voordat Hilaire Spreuwers en zijn vrouw Sofie hun oog lieten vallen op een hoevetje. Het pand had twaalf jaar leeggestaan en had daarvoor gediend als pannenkoekenhuis en dorpscafé. De binnenkant werd rigoureus verbouwd en van onder het stof kwamen een bescheiden woning en een sfeervol restaurant met een moderne, landelijke eetzaal. In de opengetrokken ruimte heb je zicht op de keuken. Als alles naar wens verloopt, komt er in de toekomst nog een bed & breakfast bij.

In BitterZoet kan de bezoeker, of de chef, een aangepast bier kiezen uit de vijftig soorten die de kaart vermeldt. Er is een afzonderlijk hoofdstuk ‘Vrouwen aan het brouwen’. Het zijn niet uitsluitend bierliefhebbers die naar BitterZoet komen. Zelfs verstokte wijndrinkers en ook dames reageren positief. Bier is een terugkomend ingrediënt in het glas en in de bereidingen. Koken met bier is een delicate aangelegenheid want de bitterzoete smaken overheersen snel, vooral wanneer het bier te lang wordt verwarmd.

Op tafel kwamen lekker brood en eersteklasboter. Bij een champagneachtig glaasje Malheur (6 euro) als aperitief werd een hapje sot-l’y-laisse van kip met confituur van tomaat en Bellegems Bruin geserveerd. Drie grote gebakken sint-jakobsschelpdieren verschenen met truffelbloemkool en met Ter Dolen Blond in de roomsaus (15 euro). In het glas kwam een moutige, ongefilterde Zeezuiper (2,70 euro). Een superlekkere kalfskroket met keurig schoongemaakt vlees van kalfstong in de vulling werd opgediend met salade van appel, selderij en walnoot. Dit gerecht werd passend begeleid door een Argentijnse Tomero als prima huiswijn (3,80 euro). Luxueuze vislasagne bevatte veel vis en garnalen, en in smaak overheersende Rodenbach Grand Cru in de saus (23 euro). Correct gebakken lam in kruidenkorst werd gecombineerd met gebakken paddenstoelen in blond Maredsousbier en pasta met oventomaat (24 euro). Bij het lamsvlees koos de chef een glas krachtig smakende Petrus Gouden Tripel (3,10 euro). Afsluiten deden wij met flensjes gemaakt met Schoenlappertjesbier, chocolademousse en dagvers ijs (9,50 euro).

Info

BIERRESTAURANT BITTERZOET

HOUTHALENSEWEG 107

3520 ZONHOVEN

011 76 60 11

WWW.BITTER-ZOET.BE

Open van 11.30 tot 23 u.,

maandag vanaf 17.30 u.

Dinsdag en woensdag gesloten. Verlof eerste week september.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content