Ligging IN HET DORPSCENTRUM VAN SINT-KRUIS-WINKEL

sfeer MODERN EN EMPIRE

reistijd VEERTIG MINUTEN RIJDEN VAN BRUSSEL

prijS / KWALITEIT ZEER REDELIJK

Op nauwelijks een kilometer afstand van de drukke kanaalzone Gent-Zelzate voelt het huis dat Louis della Faille d’Assenede op het einde van de achttiende eeuw liet optrekken, als een verademing aan. Hij gebruikte het als lusthof en als uitvalsbasis voor de jacht maar toen de huidige eigenaar het in 2002 aankocht, had het veel van zijn charme verloren. Het gebouw had zeven jaar leeggestaan, en in de dertig jaar daarvoor was er niets meer aan gedaan. “De restauratie nam twee jaar in beslag”, weet de enthousiaste gastvrouw Jagienka. “Zowat alles was stuk.”

Het duo betrok uiteindelijk het hoofdhuis, terwijl in het voormalige koetshuis een klein restaurant en twee gastenkamers werden ondergebracht. Niet verwonderlijk overigens : de dynamische gastheer runt in Gent al Le Grand Bleu en oester- en aperitiefbar De Blauwe Kiosk . Het gastengedeelte telt twee kamers : beneden ligt de empirekamer, erboven slapen we in een moderne kamer die zeer ruim uitvalt, met een werktafel waar soberheid troef is. In de badkamer is er een ligbad. Jagienka, die in het kunstonderwijs diverse watertjes doorzwom en uiteindelijk afstudeerde in driedimensionale vormgeving, nam de inrichting voor haar rekening. De combinatie van bruin en wit oogt prima, zij het een beetje koel. Warm is het er niet op een wintermiddag en de stenen vloer versterkt die indruk nog, ondanks de mooie, oude gietijzeren radiatoren. De empirekamer op de gelijkvloerse verdieping werd helemaal in die trend bemeubeld en zal de liefhebbers wel weten te bekoren.

Omdat Peter iets met kreeft heeft, draait het menu om vis en schelpdieren. Het intieme restaurant is niet alleen omwille van zijn kookkunst een aanrader. Ook de bediening is perfect. ’s Anderendaags brengt een enthousiaste gastvrouw het ontbijt met croissants, boterkoeken, brood, kaas en diverse soorten confituur zelf op de kamer. Twintig minuten later komt ze met een tweede ronde koffie langs.

Le Jardin Bleu telt twee kamers, die voor 100 euro worden

verhuurd, ontbijten inbegrepen.

Le Jardin Bleu, Sint-Kruis-Winkeldorp 62 A,

9042 Sint-Kruis-Winkel. Tel. 09 328 79 71 en 0496 51 95 60, www.lejardinbleu.be.

TIP

Fietsen naar Lokeren via de Moervaart

of gaan sporten

in het Domein Puyenbroeck.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content