TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

A nn Willems heeft een passie voor alles wat mooi is, kocht tien jaar geleden in Gent langs het water een huis uit het begin van de vorige eeuw en bracht er vijf jaar later een zaak van stoffen in onder. Terzelfder tijd wierp ze zich op de renovatie van het pand. “Ik bezat de lelijkste badkamer van Gent, met plastic planchetten”, herinnert ze zich. Ze toverde de badkamer niet alleen om tot een klein juweeltje waarin het felrode bad-op-poten prettig contrasteert met de witte lambrisering, maar pakte meteen ook de andere kamers aan. En merkte dat het huis toch eigenlijk net iets te groot was voor haarzelf. Na de lectuur van deze reeks ging ze in Antwerpen bij Charles Rogier logeren, en daarna ook nog in Bloemendaele, aan de Brugse stadsrand. Dat bracht haar op ideeën en een zus moedigde haar verder aan om de stap te doen en haar unieke interieur met anderen te delen.

De naam, Engelen aan de waterkant, verwijst naar een houten engeltje dat Ann op haar speurtocht naar bijzondere meubels op de kop wist te tikken en dat meteen als symbool van de romantische aanpak mocht fungeren. Voorlopig heeft Ann slechts één kamer ter beschikking, maar die baadt in warme terracottakleuren die prachtig contrasteren met de witte schouw en deuren met dito omlijsting. De sponde, een antiek stuk, was het eerste meubilair dat Ann aankocht, waar ze vervolgens de rest van het bed aan aanpaste. Dat bestaat eigenlijk uit twee bedden, verbonden door een love bridge, een tussenstuk dat voor een naadloze overgang zorgt, zodat de romantiek alle rechten krijgt. Linnen stores en tweekleurige bruine gordijnen zorgen voor de nachtelijke intimiteit. Bij het raam aan de straatzijde wacht een romantisch tafeltje voor twee waarop ook het uitgebreide ontbijt geserveerd wordt en waar bij onze aankomst een fles rode wijn Château des Anges au bord de l’eau wachtte.

Aanpalend aan de slaapkamer bevindt zich een salonnetje met een witte sofa met baldakijn die in geen tijd tot een derde bed kan worden omgetoverd. Een poef die als tafel kan worden gebruikt, een kleine ijskast met water, bier en wijn en een koffiezetapparaat onderstrepen het perfectionisme van de gastvrouw. De zeer fraaie badkamer bevindt zich op de tussenverdieping en dat vonden we, dankzij de aanwezige badjassen, helemaal geen probleem. Ann gaat er evenwel van uit dat gasten op privacy zijn gesteld en verhuurt een tweede, wat bescheidener gastenkamer dan ook enkel voor een gezelschap dat al de eerste kamer betrekt.

Engelen aan de waterkant bestaat uit één kamer waarvoor 80 euro (één persoon), 100 euro (2 personen) of 135 euro (3 personen) wordt gevraagd, inclusief ontbijt.

Engelen aan de Waterkant, Ter Platen 30, 9000 Gent, 09 223 08 83 of 0476 40 25 23, www.engelenaandewaterkant.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content