Ligging : in de stad I Sfeer : modern met oude toetsen I Reistijd : veertig minuten rijden van Brussel I Prijs : niet goedkoop.

Wie bij Ann Willems over de vloer komt, heeft het moeilijk om te kiezen. Op de eerste verdieping bevindt zich een prachtige, in terracotta gestoken suite die aan de voorzijde een klein balkon bezit en achteraan uitziet over de tuin. Alleen moet de bezoeker enkele trappen omlaag door het huis om de badkamer met ligbad te bereiken. Dat kan in een mooie, dikke kamerjas, maar sommigen vinden dat net iets te veel moeite. Wij niet.

Op de tweede verdieping bevindt zich een andere kamer, zonder zitruimte dit keer, maar gezegend met een prachtige en ruime badkamer. “Vrouwen gaan daar meestal voor”, weet de gastvrouw, die vijf jaar geleden in haar Gentse huis uit het begin van de vorige eeuw een B&B opstartte. Er was plaats zat en een artikel over de B&B Charles Rogier in Antwerpen zette haar aan het dromen. Ter plekke raakte ze nog meer overtuigd en een kleine aanmoediging van haar zus bracht de hele zaak in een stroom- versnelling.

“Ik had hard en veel gewerkt, bij een bouwfirma en in de uitgeverswereld, en dan is zo’n B&B toch echt wel een verademing : ik hoef het huis niet meer uit, moet nooit meer in de file staan, en sommige gasten zijn zowaar vrienden geworden. Bovendien valt mijn job als interieurarchitecte perfect te combineren met deze vorm van gastvrijheid.”

De naam van het huis, Engelen aan de waterkant, verwijst naar een houten engeltje dat Ann tijdens een van haar zoektochten naar bijzondere meubels op de kop wist te tikken. Die meubels zorgen samen met de inrichting voor een unieke, verfijnde sfeer, zowel in de slaapkamer als in het aanpalende salonnetje, waar de witte sofa met baldakijn tot een derde bed kan worden omgetoverd. Verder vindt men er ook een kleine koelkast en al het nodige om koffie of thee te zetten. Terwijl in de slaapkamer een flesje Chileense wijn wacht en de prachtige cd Alma Mater van Rodrigo Leao ons zoetjes in slaap wiegt. We kennen mensen die tegenwoordig cursussen opzetten of volgen om dit unieke vak onder de knie te krijgen, en eerlijk gezegd geloven we daar niet in. Men kan beter een nacht bij de Engelen doorbrengen, en merkt dan vanzelf wel hoe een authentiek adresje eruit kan zien.

Het feest krijgt ’s morgens nog een vervolg met een prachtig ontbijt dat op de kamer wordt geserveerd. Het omvat verse broodjes, kaas en vlees, een genereus glas vers fruitsap én een gekookt eitje. Om maar te zeggen dat Ann Willems een echte gastvrouw is.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content