En wat met de schil?

Als je een citrussapje perst, is het zonde om de schillen weg te gooien. Ze zitten namelijk vol aromatische oliën die andere gerechten op smaak kunnen brengen. Idealiter gebruik je hiervoor citrusvruchten met onbehandelde schil.

1. Konfijten

Schil je sinaasappel, citroen of grapefruit voor het persen met een dunschiller. Probeer enkel de buitenste schil en niet het witte deel eraf te snijden, anders wordt het al snel bitter. Snijd de schil in reepjes en konfijt in suikersiroop. Die maak je zo zoet als je zelf wilt. Begin met een basissiroop van 2 delen water en 1 deel suiker. Voeg meer suiker toe als je het zoeter wilt. Laat de schilletjes 30 minuten op een zacht vuurtje in de siroop pruttelen. Haal eruit en laat afkoelen. Lekker op yoghurt of havermout.

2. Drogen

Schil je sinaasappel, citroen of grapefruit voor het persen met een dunschiller. Spreid de schilletjes uit op een bakplaat en zet een uurtje in een oven van 80°C. Bewaar de droge schilletjes in een luchtdichte doos. Meng onder je granola of draai door het beslag van een cake.

3. Zesten

Met een fijne rasp kun je de buitenste schil van een citrusvrucht halen. De citruszeste kun je gebruiken in een dressing, over geroosterde groenten of om water op smaak te brengen.

En wat met de schil?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content