‘Baton Rouge’ kleedt de sportieve jonge vrouw. Fred Debouvry, het creatieve brein achter het Belgische merk, licht zijn vakantiegenoegens toe.

Wanneer is een vakantie geslaagd ?

Vakantie is voor mij in de eerste plaats tijd hebben. Tijd om met de motor of de fiets door de natuur te rijden, tijd voor een goed boek. Helaas eist mijn werk me zodanig op dat ik nooit langer dan een week op vakantie kan.

Aan welke vakantieplek hebt u uw hart verpand ?

Het klinkt misschien wat vreemd : mijn woonplaats. Veertien jaar geleden heb ik beslist om naar Knokke te verhuizen. Als ik ’s avonds van het werk in Antwerpen thuiskom en de zeelucht opsnuif, dan is alle stress weg. Elke avond ervaar ik het vakantiegevoel.

Wat is uw favoriete vakantiecocktail ?

Geef mij maar een streekwijntje. Of een frisse pastis.

Voor welk boek neemt u tijd ?

Ik hou van detectives en politieromans. Dan kom je automatisch uit bij Jef Geeraerts of Pieter Aspe. Dan Brown kan ik ook erg smaken.

Wat is uw favoriete vakantiefilm ?

Sorry, maar ’s zomers kijk ik nooit televisie, laat staan dat ik naar de bioscoop trek. Ik verkies het sociale plezier van een terrasje.

Welke muziek geeft u zomers-zwoele gedachten ?

Norah Jones, Dido en Alanis Morissette, inderdaad : allemaal vrouwen !

Welk gezelschapsspel wordt al eens uit de kast gehaald ?

Ik gruwel van kaarten en andere spelletjes. Ik geniet liever van het gezelschap, van een goed gesprek.

Welke geur symboliseert de vakantie ?

Ik heb mijn vaste stek in de Provence, dus lavendel. Als motorliefhebber weet ik hoe het voelt om die geur plots in je neus te voelen slaan.

Kampeermens of hotelfreak ?

Een combinatie : de chambres d’hôtes. Op vakantie is een hotel me te onpersoonlijk. Zo’n b&b heeft het comfort van een hotel en het gemoedelijke van een camping. Als jonge gast heb ik trouwens vaak gekampeerd. Ik bewaar er goede herinneringen aan, maar het komt er niet meer van.

De bergen of de zee ?

De zee, maar geen tropisch strand voor mij : er moet iets te beleven zijn. Misschien dat ik daarom val voor Corsica : je hebt er een bergachtig landschap én een mooie kustlijn.

Citytrip of natuurwandeling ?

Ik doe niets liever dan naar New York vliegen om er de laatste modetrends op te snuiven. Maar dat is werken. Ik ben in de eerste plaat een natuurliefhebber. De Chianti-streek vind ik top qua landschap. Of Ierland.

Wat is uw favoriete Belgische badstad ?

Knokke natuurlijk. Als ik mijn hoofd helemaal leeg wil maken, dan ga ik wandelen in Het Zwin. Vooral als het slecht weer is, dan ben je er écht alleen. Het golfterrein van Knokke is ook uniek.

Zonder welke spullen vertrekt u niet ?

Simpel : T-shirts, bermuda’s en open schoeisel of baskets.

Wat vindt u het sterkste aspect van uw eigen zomercollectie ?

Wat me opvalt in alle collecties is de rijke kleurenpracht : ontwerpers hoeven zichzelf geen limiet meer op te leggen. Ik zie die trend ook volgende zomer aanhouden.

Wat is voor u de essentie van mode ?

Wat het meest voldoening schenkt, is erin slagen om abstracte ideeën of gevoelens te concretiseren in kleuren, ontwerpen, prints. En het állerleukste is dat we elk seizoen met een schone lei mogen beginnen.

Wat mag er mee naar het onbewoonde eiland ?

Een spannend boek : The Da Vinci Code van Dan Brown.

Tekst Katia Vlerick l Foto’s Charlie De Keersmaecker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content