De ervaren reiziger die ’s avonds in hartje Mechelen achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor de deur van Dusk till Dawn staat, heeft het meteen in de gaten. Hier is over nagedacht. In de hal met de prachtige trap springen de lichten meteen in het oog. Ze werden door een Duitse kunstenaar ontworpen.

We slapen aan de voorzijde in Dusk, een ruime kamer met houten vloer, een hoog plafond en dito ramen die uitzien over de kerk. Het weinige meubilair is sober gehouden : een bescheiden brandkast waarop een flatscreentelevisie, een grote wand aan de hoofdzijde van het bed, waarachter een minibar, en een lage kast met een mandje fruit. Achter die bedrieglijke eenvoud schuilt stevige kwaliteit : het bed is breed, stevig, elegant en voorzien van een kwaliteitsmatras en prima beddengoed. Op het nachtkastje vinden we een zakje zoetigheid en wat chocolaatjes.

Ook de badkamer met ligbad kijkt uit op de kerk en is voorzien van kwaliteitsproducten. Alles waar de gast behoefte aan heeft, vindt hij er, van washandjes tot flesjes voor kwaaltjes die we niet kennen. Wie wat gezelschap zoekt, kan beneden in de salon terecht. Daar staat een reuzenflatscreen. Voor de rokers wacht aan de tuinzijde zelfs een fumoir met art-decomotieven.

Diederik en Ann komen van het West-Vlaamse platteland, namen vijftien jaar geleden in Mechelen een apotheek over en werden verliefd op het historische hart van de stad. Vijf jaar geleden streken ze in dit prachtige pand neer, dat in 1870 voor één van de broers Lamot werd gebouwd. De gastfamilie restaureerde het, zorgde voor een eigentijdse sfeer en deelt het sinds vorige zomer met gasten. Die geloven hun ogen niet als ze ’s morgens de geheel in het bruin gezette ontbijtkamer aan de tuinzijde betreden. Op tafel wachten een verse ananas, schijfjes kiwi, diverse broodjes, ontbijtkoeken en croissants, ham en enkele kaassoorten en een zeer royale karaf met vers sinaasappelsap. Het enige wat ontbreekt, is de tijd om er wat meer van te genieten.

Ligging : pal in het historische centrum

Sfeer : negentiende-eeuws pand met een moderne toets

Reistijd : een half uur rijden van Brussel

Prijsklasse : correct

TIP

De culinaire wandelingen.

De gids zorgt voor pittige, historische commentaren over de gebouwen langs het traject, terwijl van aperitief, naar voor- en hoofdgerecht en naar de dessertlocatie wordt gewandeld. (www.culinairewandelingenmechelen.be) Het erfgoedcentrum Lamot in de Van Beethovenstraat. PRAKTISCH

Dusk till Dawn, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, 2800 Mechelen, 015 41 28 16 en 0497 22 46 27, www.dusktilldawn.be

Dusk till Dawn telt twee kamers die voor 100 en 120 euro worden verhuurd, inclusief ontbijten. Wie maar één nacht blijft, betaalt 10 euro extra voor de kamer.

www + Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content