Om op uw mooist eindejaar door te komen en er fris opnieuw tegenaan te gaan, kunt u slimme bondgenoten inzetten uit het beautyaanbod. Een overzicht van de hulpmiddeltjes voor een perfecte feestmake-up.

Primers

De meeste mensen zien het nut niet in van een extra product, maar professionals zweren erbij. Een primer doet wat hij zegt : hij legt een egaliserende film en bereidt de huid voor op make-up. Alle lijntjes, poriën of andere onvolmaaktheden worden opgevuld door een onzichtbare film die de make-up langer doet houden en, afhankelijk van het merk, ook nog slimme pigmenten kan bevatten die de huid een mooie gloed geven.

Onze favorieten : Laura Mercier Foundation Primer Radiance (39 euro) voor zijn mooie gloed en Dermalogica Skinperfect Primer voor zijn SPF 30. Voor de ogen bestaan er aparte primers die de oogschaduw langer doen houden, onder andere Laura Mercier Eye Canvas (27 euro).

Concealers

Een apart product om de kringen onder de ogen te verbergen ? Jazeker ! Uw make-up mag nog zo perfect zijn, als uw ogen niet stralen en er vermoeid uitzien, haalt dat weinig uit. Concealers waarmee je vlekjes of pukkels kunt camoufleren, zijn over het algemeen compacte of stevige crèmetexturen die goed dekken. De huid onder de ogen is echter veel dunner dan elders in het gelaat. Dikke texturen zorgen snel voor een ‘cake-effect’. Kies daarom voor ultravloeibare texturen, zoals de Maestro Eraser van Giorgio Armani die kringen verdoezelt (35 euro) of Helena Rubinsteins Prodigy Powercell Eye Urgency (33 euro) die verzorging en camouflage combineert.

Valse wimpers

Valse wimpers zijn al een tijd terug in. De handigste zijn de kleine plukjes die u plakt tussen de eigen wimpers op plaatsen waar extra volume nodig is. Als de plukjes te lang zijn, kunt u ze bijknippen. Breng ze aan voor de make-up. Het is even oefenen, maar eens u ermee weg bent, kunt u niet meer zonder.

M.A.C (12,50 euro) heeft ze in alle maten, ook kleinere plukjes. Voor als het wat feestelijker mag, zijn er Dior Grand Bal N°002 Gold Crystals (29,71 euro).

Lang houdende make-up

Een feestje kan al eens uitlopen. Om te vermijden dat u er vóór middernacht al uitziet als een verlopen panda, bestaat er lang houdende make-up. No transfer-texturen bestaan in lipsticks (Maybelline Superstay 24H : 12,49 euro), foundation (Estée Lauder Double Wear : 38 euro, Bobbi Brown Long-Wear : 41 euro), oogpotloden (waterproofs houden het langst en zijn bij elk merk te vinden), oogschaduw (vb. Maybelline Tattoo 24 H : 10,99 euro) en mascara (Bobbi Brown Long-Wear mascara : 24,40 euro, M.A.C Haute & Naughty : 22 euro).

Tip

De basis van elke make-up is een goed verzorgde huid, zonder schilfertjes – weg te werken met peeling of scrub – of droogteplekjes. Gebruik hiervoor een hydraterend masker of een goede hydraterende crème.

Tip

DOOR SOFIE ALBRECHT

Zorg dat de huid mooi glad en goed gehydrateerd is voor u make-up aanbrengt. Gebruik met andere woorden een oogcrème die aangepast is aan uw behoeften: rijke crèmes voor droge zones, gels om wallen te ontzwellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content