Ligging : in de binnenstad I Sfeer : alternatief I Reistijd : een half uur rijden van Brussel I Prijzen : goedkoop.

Lezers die vinden dat B&B’s almaar duurder worden, kunnen in Gent terecht bij Karavanserai, waar Edwin Bakker de lakens uitspreidt. Het huis ligt zeer centraal in de binnenstad, zowat in de schaduw van het Gravensteen, en is oorspronkelijk achttiende-eeuws. Het heeft vele verbouwingen ondergaan en ziet er vooral op de benedenverdieping niet bepaald florissant uit. De Nederlandse socioloog die er acht jaar geleden neerstreek en drie jaar geleden met een B&B begon, is dan weer bijzonder vriendelijk en hartelijk. Aanvankelijk hoorde er ook een winkel bij het pand, waar de gastheer oriëntaalse meubels en decoratiespullen verkocht, maar die ruimte staat nu leeg en dat zorgt voor een wat onderkomen indruk. Maar wie zich door wat rest van de winkel heeft gewerkt, komt plots in heel ander oorden.

Edwin is drie jaar lang als reisleider aan de slag geweest in Syrië en Jordanië, maar is nu een beetje noodgedwongen gesetteld : met een kleuter en een peuter in huis is het terug naar het sedentaire leven, “en dat duurt nog wel even”. Het gastenverblijf ligt gelijkvloers rond een rommelig binnenkoertje. We slapen in kamer 1, die bepaald ruim is uitgevallen. In de zitruimte staan een wat stijlloze tafel en een zeer mooi Pakistaans bed in geweven leder. Ook een dito laag stoeltje is meer dan het bekijken waard. Daarom is het jammer dat de plek letterlijk een beetje slordig in de verf werd gezet.

Ook in de slaapkamer staat wat oosters meubilair, met vooral een imposante kast uit Pakistan die door de gastheer zelf ter plekke werd gekocht. Maar van enige stijleenheid is hier absoluut geen sprake : het bed is modern en wordt omgeven door twee ongelijke nachttafeltjes. Een noppenstoel en een spiegel uit stijlloze tijden vervolledigen het geheel. Boven het bed hangt het muskietennet als een parachute.

Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd en is voor dit eenvoudige onderkomen opmerkelijk uitgebreid : er is vers fruitsap, een gekookt eitje, keuze uit diverse broodsoorten, kaas en hesp.

U hebt al begrepen dat Karavanserai voor eenvoud heeft gekozen. Toilet en douche zijn op de gang, en worden gedeeld met de andere kamer. Als er hier en daar nog een frisse toets wordt toegevoegd, zou het tot een aanrader voor reizigers met een klein budget kunnen uitgroeien.

TIP

Een wandeling door het Prinsenhof, de buurt waar Keizer Karel werd geboren en waar nog een middeleeuwse sfeer hangt, met veel gerenoveerde zestiende- en zeventiende-eeuwse huisjes.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content