Wat

Voor we al die nieuwe zelfbruiners kunnen uittesten, hebben we eerst een groot onderhoud nodig: ontharen en ontgiften, met andere woorden. Via via hoorden we van een saunacentrum waar ook een beautyfarm aan verbonden is: Mirage in Schelle. Het centrum is in de eerste plaats gekend om de verschillende saunaformules, maar heeft ook een Turks stoombad, whirlpools, een binnen- en buitenzwembad, een kapper en een restaurant. Ons interesseerden vooral de acht schoonheidscabines, waar men werkt met Maria Galland voor gelaatsverzorging en Thalgo voor het lichaam. Op het programma staat een ontharing van de onderbenen met was en een zuiverende algenpakking.

Onze bevindingen

Mirage ligt langs de drukke Boomsesteenweg. Makkelijk bereikbaar, maar niet meteen een oase van rust, is onze eerste bedenking. We gaan dadelijk naar de eerste verdieping, waar het schoonheidscentrum zich bevindt. Alle behandelingskamers geven uit op een lichte, centrale ruimte. Onze cabine biedt uitzicht op de grote tuin met buitenzwembad en chalets die de Finse sauna’s herbergen. Terwijl we ons uitkleden, zien we enkele mensen de chalets in- en uitlopen en vragen we ons af of zij ons ook kunnen zien. Wild gezwaai levert evenwel geen reactie op. We gaan op het bed liggen en Tine, onze schoonheidsspecialiste van dienst, komt binnen om aan de lichaamsscrub te beginnen. Een frisse gel met korreltjes gomt alle dode huidschilfertjes weg en bereidt het lichaam voor op de algenpakking. Tine maakt de algenmodder zelf aan met droog algenpoeder, plasmalggel en water. De geur en het uitzicht roepen niet direct smakelijke associaties op, dus concentreren we ons maar op de beloften van deze “gemicroniseerde algeninwikkeling”: stimulatie van de transpiratie, de bloed- en lymfecirculatie. Dat merken we pas echt wanneer Tine ons, ingewikkeld in een plastiek, toedekt met een elektrische deken. De aangename warmte, het getokkel van de regen op het dak en het voorbijzoeven van zware vrachtwagens op de achtergrond maken ons slaperig. Na twintig minuten komt Tine weer binnen om ons te bevrijden, zodat we de smurrie kunnen wegdouchen. Na enig gewrijf komt het goedje er relatief makkelijk af, alleen de douche is nu wel weer aan een schoonmaakbeurt toe. Een bodylotion rondt de pakking af, waarna Kathleen zich aanmeldt voor de waxbeurt.

Hier waren we het minst op uit. De geur van warme was roept herinneringen op aan een vroeger jeugdtrauma: stiekeme experimenten met moeders net iets te warme was, die er helemaal niet zo vlot afging als in de reclamespotjes op tv. Sindsdien scheren wij met overtuiging. Maar gewaxte benen blijven wel langer haarloos, dus vooruit dan maar. We zijn dan ook aangenaam verrast dat Kathleen spatel en pot al lang geleden heeft ingeruild voor een hygiënisch apparaatje, waarmee ze dunne laagjes was aanbrengt. In één snelle beweging wrijft ze er een vloeitje over. Ze rukt het er weer af voor we het beseffen. Zachte benen in no time, geen snijwondjes en na anderhalve week nog geen stoppels: wij willen niets anders meer.

Prijs

Algenpakking inclusief scrub (1350 fr.), ontharing met was van de onderbenen (620 fr.), verschillende dagarrangementen mogelijk.

Mirage, Boomsesteenweg 91, 2627 Schelle, Tel. 03/844.38.88.

Sofie Albrecht / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content