Het voormalige Britse topmodel Lorraine Pascale schoolde zich om tot kok. Haar tv-programma’s waren een instantsucces, haar kookboeken zijn hits. Wij selecteerden er drie gerechten uit. Hartelijk en haalbaar voor iedereen.

Ze werd op haar zestiende ontdekt als model, ze was het eerste Britse zwarte model dat de cover van de Amerikaanse Elle sierde, ze liep shows voor de groten van het modewereldje en ruilde daarna de catwalks in… voor de keuken. Het is niet iedereen gegeven om met evenveel succes een tweede carrière uit te bouwen. Lorraine Pascale (40) doet het. Na haar modellentijd – ?leuk en boeiend, maar nooit mijn grote passie” – probeerde ze diverse wegen uit, ze werkte zelfs een tijdje als mekanieker in een garage ! Maar nergens vond ze haar draai. Tot ze een kookcursus ging volgen. ?Ik voelde meteen: dit is het ! This fits, like a pair of old jeans“, zei ze in een interview.

Nadat ze in 2005 haar diploma behaalde aan de befaamde Leiths School of Food and Wine, werkte ze in bekende restaurants, waaronder de Mandarin Oriental, Gilgamesh en The Wolseley. Maar als alleenstaande moeder met een tienerdochter was dat zware werk niet echt haalbaar. ?Eerlijk gezegd ging het mij ook niet goed af om te doen wat anderen dicteerden. Ik was al zelfstandig vanaf mijn zestiende.” En dus gooide Lorraine zich op home baking, met haar eigen patisserie. ?Baksels hebben iets geruststellends. Niet alleen de geur, ook het maken en het eten ervan.” Vooral met haar cupcakes maakte ze al gauw faam. In 2008 werd ze door celebrity chef Marco Pierre White geïntroduceerd bij Selfridges en kreeg prompt van de chique Londense department store een exclusief contract voor de levering van allerhande baksels, van cupcakes tot brownies en Christmas cakes. Inmiddels heeft Lorraine een eigen luxebanketbakkerij, Ella’s Bake-house in Covent Garden, en heeft ze plannen om er een heuse keten van te maken.

Begin 2011 presenteerde zij een bakprogramma op BBC, Baking Made Easy, en publiceerde een hierop gebaseerd bakboek. Datzelfde jaar nog volgde een algemeen kookprogramma Home Cooking Made Easy, met een tweede boek gebaseerd op deze reeks, en in december een Last Minute Christmas Program. Vorig jaar verscheen een derde boek en een gelijknamig tv-programma, Fast, Fresh & Easy Food. Haar succes schuilt in haar kookstijl : ongedwongen maar elegant en vooral stressvrij. En met recepten die bruikbaar zijn van maandag tot zondag. Zowel voor de beginner als voor de iets meer doorknede liefhebber.

De gerechten komen uit Lorraine Pascale, Home Cooking Made Easy, nu uit in het Nederlands bij Veltman Uitgevers, 19,50 euro.

Win het kookboek ‘Home Cooking Made Easy’ van Lorraine Pascale. Surf naar www.knackweekend.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content