Het lichaam van de westerse vrouw is volop in evolutie : het wordt ronder, met grotere borsten en bredere heupen.

Info : 051 26 38 20. Opus 9 is verkrijgbaar in de betere lingeriewinkel.

Terwijl de gemiddelde beha in de jaren vijftig nog maatje 90B had, is dat vandaag 95C. Jonge meisjes met een D- of een E-cup zijn geen uitzondering meer. Bekende lingeriemerken spelen hierop in door hun collecties naar grotere maten uit te breiden. Het Belgische Opus 9 ging nog een stap verder en maakte van deze trend zijn handelsmerk.

“Veel vrouwen en jonge meisjes zijn op zoek naar een sexy, modieuze beha met een diepe cup. Het aanbod groeit, maar is nog steeds beperkt. Jonge vrouwen willen geen simpel wit of zwart model. Wij ontwierpen een lingerielijn voor vrouwen die hun maat in schoonheid willen beleven”, vertelt Michel Tossins, samen met zijn broer gedelegeerd bestuurder van het Roeselaarse Tossins Fashion en verantwoordelijk voor de verkoop en de administratie binnen het bedrijf.

“Al dertig jaar importeert ons bedrijf lingerie van over de hele wereld. Sinds vijftien jaar hebben we ook ervaring in beha’s met diepe cups. Drie jaar geleden besloten we ons hierin, onder een eigen merknaam, te specialiseren”, verduidelijkt Tossins. Momenteel heeft Opus 9 zeven lingerielijnen op de markt. Van vrouwelijk en sierlijk ( Bémol en Butterfly) tot jeugdig en trendy ( Rock). De collecties bestaan uit verschillende modellen (van B- tot H-cup) en slipjes. Modellen die tot voor kort enkel voor de kleine maatjes bestonden, zoals halve cups voor sensuele balconnets en strings, zijn er nu ook voor de grotere maten.

Maar Opus 9 wil niet enkel trendy, sensueel en jeugdig zijn. Ook aan de pasvormen en de materialen besteden de ontwerpers uitzonderlijke aandacht. “Lingerie mag geen keurslijf zijn, maar moet onvoelbare ondersteuning geven, zonder te hinderen dus”, aldus Pierre Tossins. “De modellen die ik samen met een Franse styliste ontwerp, worden door een groot aantal vrouwen met verschillende maten gepast tot ze perfect zitten en meebewegen. Opdat de slipjes niet zouden knellen, worden ze aan de zijkant wat hoger opgesneden. We gebruiken ook een speciale ovale beugel die naar de achterzijde is afgewerkt zodat die geen pijn doet onder de armen. ‘Ergonomische lingerie’, zo noemen wij dat. De extralichte en soepele materialen, een zestigtal verschillende in één collectie, zorgen er bovendien voor dat de beha’s een stuk minder wegen dan normale lingerie, maar toch een ultieme ondersteuning geven.”

In de nieuwe zomercollectie zit een mix van warme Provençaalse en Toscaanse tinten, zoals koraal en rood. Een setje van beha en slipje kost gemiddeld zeventig euro.

Tekst Marjolijn Vanslembrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content